(TOTI LIST) Razkrivamo, kaj vse je šlo na Festivalu Lent hudo narobe! Kje sta Bruce in Taylor?

Roko Arsavina
24.06.2024 06:00

Razlog, da v Mariboru ne bomo videli največje glasbene zvezde ta hip, je v tem, da so v kabinetu župana Saše Arsenoviča prižgali rdečo luč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selfie nekaj dni pred Festivalom Lent. Potem je šlo vse narobe.
Fotomontaža: Toti list

Od neuradnih, a dobro obveščenih virov smo izvedeli, da bi moral na Festivalu Lent nastopiti nihče drug kot Bruce Springsteen! Nastopiti bi moral na dan državnosti, v torek, 25. junija, preden bo turnejo s svojim E Street Bandom nadaljeval na Nizozemskem. Vse naj bi bilo že dogovorjeno, potem pa … Ne, razlog ni v bolezni, kot je bil razlog odpovedi koncerta v Marseillu, Pragi in Milanu. Boss je namreč mislil, da bo nastopil na velikem, plavajočem odru na Dravi. Ko pa je izvedel, da tega odra že nekaj let ni, naj bi bil rekel, "sorry, I can't perform on that tiny square", misleč na Trg Leona Štuklja. Vir iz Narodnega doma nam je pripovedoval, da bi moral biti koncert presenečenje za mariborsko publiko. "Da nam ne bi več očitali, da nonstop vlačimo sem Kreslina, smo hoteli pripeljati Springsteena."

Boss verjame, da bo nekoč spet plavajoči oder

Direktor festivala Gogo Rukavina je potrdil, da so se zares pogovarjali z Bruceom, ampak da to ne bi smelo priti v javnost. "Bruce pozna Lent, kakršen je bil nekoč. Se pravi z velikim plavajočim odrom v zalivu pri Vodnem stolpu. To je tudi edini plavajoči oder, ki ga lahko imamo na Lentu. Veste, včasih je to bil naš unikat, potem smo bili znani. Imeli smo ga samo mi in Bregenz. Poglejte, znamo delati festivale. Sam sem dejaven v Svetovnem združenju festivalov, Lent poznajo po celem svetu. Da se narediti marsikaj, nimamo pa denarja," je dejal.

Uspelo nam je govoriti tudi z ameriškim glasbenikom. "Zares sem se veselil prihoda v Maribor. Ne spomnim se, da bi kdaj nastopil na reki. Dobro, morda enkrat na Mississippiju." "Boss, mislim, da vas ne sprašujejo o tem," se v pogovor prikrade Bruceov kitarist Little Steven z značilno ruto na glavi. "Vem, vem. Samo primerjam. Žal nam je torej, a na tistem trgu zares ne moremo igrati. Gogu in Andreju sem po telefonu rekel, da se bomo že nekoč našli. Saj menda bo plavajoči oder spet nekoč stal, mar ne? No, letos me bo dostojno nadomeščal Vlado Kreslin. Sem mu zaželel srečo. Good luck, my friend!"

(TOTI LIST) Športna zveza Maribor naposled preimenovana v Družinsko zvezo Barada!

​Besni swiftiji nad občino!

Po ekskluzivni zgodbi z Bruceom nas je spet sezulo. To ni bilo edino presenečenje, ki so ga pripravljali v Narodnem domu. Izvedeli smo namreč, da so se že dogovarjali, da bi se v Mariboru v sklopu svoje Eras turneje ustavila Taylor Swift! Včeraj je imela koncert na Wembleyju, od koder bi morala s svojo floto letal poleteti proti Mariboru. Menda so že rezervirali letališče Edvarda Rusjana. Novica je izbruhnila tudi med swiftiji, njenimi najzvestejšimi oboževalci. Nekaj jih je že včeraj stalo pred letališčem in kričalo, ko so slišali pristati letalo. No, ko so videli, da gre za tovorno letalo DHL, so prenehali, je poročal naš reporter Damijan Lentovič.

Se je pa, tako vir iz Narodnega doma, v primeru Taylor Swift že vnaprej vedelo, da iz te moke ne bo kruha. Razlog, da v Mariboru ne bomo videli največje glasbene zvezde ta hip, je v tem, da so v kabinetu župana Saše Arsenoviča prižgali rdečo luč. "Nisem jaz parka prenavljal, da mi ga bodo zasvinjale kričeče najstnice," je, kot smo izvedeli, bentil župan na sestanku z Rukavino in lentovci. Koncert bi namreč moral potekati v Mestnem parku, velikanski oder izvajalke bi postavili vzdolž parkovske promenade. Župan naj bi bil dejal, da bi lahko nastopila v dvorani Tabor, "kot vsi drugi". "Vidite, imamo različne vizije, a nič zato. Bo pa Taylor morda nastopila na Lentu drugo leto, morda že na velikem plavajočem odru, kot smo ga imeli nekoč le mi in ..." "In Bregenz, ja. Hvala, Gogo, za odziv," se mu zahvalimo.

Z ameriško glasbenico nam ni uspelo priti v stik. Smo pa opazili, da so swiftiji masovno na instagramu prenehali slediti profilu Mestne občine Maribor. Na forumu Reddit pa zaznali komentarje: "Shame on you, Sasha!" Kdo ve, če je to povezano. Upamo le, da si županstvo ni nakopalo jeze besnih swiftijev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta