(TOTI LIST) Golob odkrito o tem, kaj je pomembnejše od vlade, države in sveta

"To, da imam poslovno konferenco v Münchnu tik pred tekmo s Srbijo, je čisto naključje!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Predsednika vlade Roberta Goloba smo v vladni palači ujeli tik pred obiskom ZDA. "A, tukaj ste. Dajmo hitro, ker se mi mudi. Prej mi je tu neko frocovje s krompirjem iz Šentjurja težilo ..." Premierju smo pojasnili, da so bili iz Šenčurja. "Okej, okej, dajte mi zdaj Tino na telefon. Si spakirala, bejbi? Ja, imam prvo vrsto, itak. Lukec ve, da prideva. Glej, tu še imam novinarje iz Maribora, potem pa te poberemo. Ne, ne gremo s falconom. Boš že selfi naredila pred velikim letalom, okej? Čau, amore mio! Dajmo zdaj mi, kaj vse vas zanima?"

Toti: "Kar nekaj negodovanja je bilo v državi, ker ste se odločili, da boste dali prednost Luki Dončiću pred Volodimirjem Zelenskim ... To so nove prioritete?"

Golob: "Pa lepo vas prosim, no. Cel svet pozna Luko, Volodimir je v primerjavi z njim en, kako že rečete pri vas - pikzibner? Ja? No, pikzibner. Sploh pa sem celo življenje sanjal o ogledu finala lige NBA in zdaj grem navijat za Luko v Dallas!"

Toti: "Ampak gre za mirovno konferenco o Ukrajini!"

Golob: "Ah, ne pretiravajte. Veste, koliko konferenc še bo? Vojna bo trajala še leta. Bo že šla Natašika!"

Toti: "Ampak Zelenski je javno izrazil veselje, da boste prišli ..."

Golob: "Bo že preživel."

Toti: "Predsednica ni bila najbolj navdušena nad vašim ravnanjem. Morala je odpovedati kar nekaj obveznosti, da se bo lahko udeležila konference, med vrsticami pa je dala vedeti, da je vaše ravnanje neodgovorno."

Golob: "Joj, Nataša. Naj se malo premakne iz svoje pisarne, naj gre malo v svet. Naj ne bo tako zavrta, no."

Toti: "Vseeno pa se zdi, da gre za kar tektonske premike glede prioritet. Kot da je šport pomembnejši od interesov države, Evrope, sveta nenazadnje ..."

Golob: "Kdor ne skače, ni Sloven'c! Aja, tega ne smem uporabljat, da me ne bodo tisti iz Hoferja, Lidla, Eurospina ali kaj so že tožili ... Ne, ne, šalo na stran. Seveda je šport zelo pomemben, Slovenci smo športni narod, poglejte samo vse naše uspehe. Pogi, Roglič, pa tisti, ki one krožnike daleč meče, zdaj pa še naši nogometaši!"

(TOTI LIST) Razkrivamo: Zakaj je moral Janez Janša na hitro odpotovati v Izrael?

Toti: "Zdaj smo že v drugi polovici mandata, zdaj se boste posvetili državi, ne? Euro 2024 odpade?"

Golob: "Tako je! Odločno odpade! Država je na prvem mestu! Nobenega nogometa, nobenega navijanja! Je pa res - verjemite mi - čisto naključje, da bom 19. junija v Nemčiji, natančneje v Münchnu. Že pred več leti smo tam načrtovali poslovno-investicijski kongres, ki se ga bom seveda udeležil. To, da je v Nemčiji in prav v glavnem mestu Bavarske, kjer bo naslednji dan tekma Slovenije in Srbije, najbolj vroča tekma, je seveda čisto naključje."

Toti: "Torej se boste tekme udeležili?"

Golob: "Nikakor. Vračam se v Slovenijo - in to takoj. No, razen če bodo organizatorji vztrajali. Potem ne smem biti nevljuden. Samo trenutek, Tina je. Kake karte? Za letalo za Dallas? Aja, za Allianz Areno? Ne rabiva kart. Bova o tem kasneje, okej? Kje smo ostali?"

Toti: "Allianz Arena?"

Golob: "Ne, ne, narobe ste razumeli, s predstavniki Allianza se srečamo na poslovno-investicijskem kongresu, ja. Tako ja. Pomemben sestanek. Načrtovan mesece vnaprej."

Toti: "Tik pred vrati so tudi olimpijske igre. Boste odpotovali v Pariz?"

Golob: "Seveda ne! Sem vam povedal, da je stanje v državi na prvem mestu. Tudi če bodo naši športniki izjemni, ne grem. Je pa res, da sem si vedno želel na olimpijske igre. Bom zdaj napisal na instagram. Trenutek ... Evo. Joj, že prvi odzivi. Naj vendarle grem navijat za naše. No, morda bom pa šel. Bo že Nataša na državo pazila."

Toti: "Zanimivo, mi pa smo pravkar prejeli ilustracijo našega karikaturista Marka Kočevarja, ki bo pod tem intervjujem. Primerja vas z bivšim predsednikom Borutom Pahorjem. Saj se spomnite tiste njegove zastave in da je bil na vsaki športni procesiji."

Golob: "Z njim me primerja? Porkodindijo! Res sva oba Primorca, 'ma nisva ista. Niti malo! Jaz ne maham z zastavo. Ampak če prav pomislim, morda ne bi bilo slabo ... Ne, ne. Ne bom zdaj razmišljal o tem."

(TOTI LIST) Kriminalistična preiskava: Imamo policijski seznam zaseženih predmetov z Nove24TV!

Toti: "Dve leti mandata sta za vami, rejtingi so slabi, reform ni, tu je poraz na evropskih volitvah ... Morda ni čas za šport, potovanja in zabavo."

Golob: "Vse je povezano s športom, dragi reporterji, vse. Vsak poraz - in jaz jih imam veliko - je treba prenesti ... Kako? Športno! In jaz vse poraze prenesem športno. Razen ko pride na igrišče Janez. Potem mi vse popusti in mi je vseeno, četudi dobim rdeč karton."

Toti: "In prav zaradi tega ne bi bilo slabo, če bi se več ukvarjali z državo in manj s športom."

Golob: "Ma, nastujte mi take nakladat okrog! Če ne grem jaz, bo tam Janez in njegovi. Samo poglejte, kako so se v SDS šlepali na športne uspehe. Oni loleki so se fotošopirali na fotografije naših športnikov. A bi raje videli, da je Janez na tekmi NBA? Ali pa na častni tribuni na Euru? Dio di bog! No, zdaj pa moram počasi iz pisarne, šofer čaka. Samo trenutek, telefon ... Ja, Tina, dresa od Mavericksov sem dal na kredenco, od Nogometne zveze Slovenije pa sta na postelji. Tista še pusti, no, khm, no, mislim, tisto sem dobil za darilo ... Ja, greva v Nemčijo, seveda greva, samo na poslovno konferenco, saj veš, ne. No, bova več o Nemčiji na letalu. Čau! Zdaj pa res moram iz pisarne."

Tajnica: "Radenko Miljatovič na liniji ena. Sprašuje, če potrebujete še kaj dodatnih VIP-vstopnic za München za tekmo s Srbijo."

Golob: "Ga pokličem iz avta. Na svidenje na Zlati lisici! Aja, ni je več. No, srečno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta