(TOTI LIST) Šok: Voditeljica Vida Petrovčič se seli na Novo24TV

Pida Vetrovčič
28.11.2022 06:00

Za zaupanje se je zahvalila vodstvu javnega zavoda, ki jo je med drugim videlo tudi na voditeljskem položaju oddaje Studio city.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Kar se je že nekaj časa napovedovalo, se je sedaj tudi uresničilo. Izjemna voditeljica Vida Petrovčič po več desetletjih dela na Kolodvorski zapušča javno televizijo in se seli na Novo24TV.

"Odločila sem se, da bom najprej počakala na izid referenduma o RTV in šele potem sporočila novico, ki je zagotovo najbolj prizadela moje sodelavce, kot so Andrej Grah Whatmough, Peter Gregorčič, Uroš Urbanija in Jadranka Rebernik. Toliko lepega, neodvisnega in kakovostnega smo skupaj ustvarili v zadnjih mesecih, da bo slovo res težko. Nikoli ne bom pozabila priložnosti, ki so mi jo dali, da pripravim številne oddaje o naši javni radioteleviziji, ki ne bi smela nikoli pristati v rokah zaposlenih. Medijski plen se mora vselej deliti v državnem zboru," je o svojem odmevnem odhodu ekskluzivno za Toti list spregovorila priznana voditeljica in se za zaupanje še enkrat zahvalila vodstvu javnega zavoda, ki jo je med drugim videlo tudi na voditeljskem položaju oddaje Studio city.

Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi kadroviki z Nove24TV že dalj časa, zlasti pa po tem, ko jih je zapustil voditelj z blokiranim računom Luka Svetina, spremljali oddaje, ki jih je vodila Vida Petrovčič. Za dodatna pojasnila smo se zato obrnili na kolega Borisa Tomašiča, direktorja najbolj profesionalne in neodvisne medijske hiše v državi. "Denar za njen prestop so nam že pred časom priskrbeli kolegi iz Budimpešte. Ko so videli, kako naša nova kolegica pripravlja oddaje, so bili navdušeni. Ampak potem so se zgodile parlamentarne volitve, Orban se je umaknil in ostali smo brez sredstev. Na srečo so bila državna podjetja med zadnjo našo vlado tako radodarna, da nam je uspelo nekaj gotovine vendarle privarčevati, s prostovoljnimi prispevki so nam pomagali tudi gledalci in Vida je danes na srečo z nami," nam je z zadovoljstvom pojasnil Tomašič in zagotovil, da bo oddaja njihove nove kolegice kmalu na sporedu. "V zadnjem obdobju je veliko delala z urednico Ksenijo Koren, tako da je pripravljena. Če si bo zaželela, bo lahko v svoji oddaji vsak teden gostila Ladislava Troho, Vilija Kovačiča ali Bojana Požarja in govorila o genocidu nad slovenskim narodom, globoki državi ali cepljenju. Pri nas ni nobene matematike, nobene uravnoteženosti, niti cenzure, predsednik stranke bo vselej na voljo."

Medtem ko smo pripravljali ta ekskluzivni prispevek, smo nepričakovano prejeli elektronsko sporočilo Združenja novinarjev in publicistov (ZNP), našega partnerskega stanovskega društva, ki poleg vseh novinarjev Totega lista združuje še enajst članov, med številnimi drugimi tudi Jožeta Možino, Igorja Pirkoviča in programskega svetnika Matevža Tomšiča. "Veseli nas, da pišete o tako pomembnem novinarskem prestopu, ki bi ga moral sicer vsakdo, ki da nekaj na pluralnost slovenskega medijskega prostora, pozdraviti. Naj vam ob tej priložnosti samo še sporočimo, da smo s kolegico Vido Petrovčič že v resnih pogovorih, da se pridruži našemu združenju, kar lahko uporabite tudi kot uradno informacijo v vašem prispevku," smo lahko prebrali na koncu daljšega sporočila, pod katerega se je podpisal upravni svet ZNP.      

Ali bo Vida Petrovčič ob koncu tega leta najprej prejela častno priznanje ZNP za življenjsko delo in potem še diamantni znak stranke SDS ali bo najprej prejela diamantni znak stranke SDS in šele potem častno priznanje ZNP za življenjsko delo, nam do zaključka redakcije ni uspelo izvedeti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta