(TOTI LIST) Tajno srečanje stranke SDS pred Ruparjevim shodom: "Oblast, prihajamo!"

Ravel Pupar
27.03.2023 06:00

Kaj se je pozno sinoči dogajalo v Trstenjakovi ulici? Razkrivamo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

"Oblast, prihajamo! Udeležba na sestanku obvezna. Za Slovenijo gre." Tako je pisalo v sporočilu, ki so nam ga posredovali kolegi z Nove24TV. Pod dokument se je lastnoročno podpisal nekdanji premier. Da bi ugotovili, za kaj gre, smo pozno sinoči pod krinko obiskali Trstenjakovo ulico.

Okoli 23. ure je bila najbolj znana slovenska klet nabito polna. Ko se je izza temne zavese pojavil vodja, je občinstvo vstalo in se mu trikrat priklonilo. Gostje v prvi vrsti so mu nežno poljubili roko in namenili ljubeče poglede. Vsi so nestrpno čakali, kaj bo povedal. "Dragi moji verniki. Predolgo časa smo po krivem v opoziciji. Tega si ne zaslužimo. Vse moči bomo usmerili v petkov protest na Trgu republike. Saj veste, da naš ljubi Pavel ne zmore vsega sam. Ne bomo ga pustili na cedilu. Če načrt izpeljemo do potankosti, bomo čez nekaj dni znova na oblasti," je vzneseno govoril največji slovenski junak v vojni in miru. Udeleženci so mu tako kot vselej navdušeno zaploskali. Bilo je tako čustveno, da sta Uroš Urbanija in Boris Tomašič objeta poskakovala od navdušenja, Viliju Kovačiču so se orosile oči, Aleš Primc pa se je zavrtel z Metko Zevnik in z vseh strani prejemal čestitke za sijajen včerajšnji intervju z Jožetom Možino na nacionalki.

"V najboljši politični formi je! Občudujem ga. On je naše okno v svet. Največji Evropejec," je od sreče žarela Eva Irgl, ko smo jo prosili, naj pove nekaj besed o vodji. Anže Logar ji je prikimal in vsem prisotnim zagotovil, da se ne bo več dotaknil tistih očal iz predvolilne kampanje, saj želi vsaj po videzu ostati podoben vodji. Pavel Rupar je bil zaradi izjemne podpore njegovemu prizadevanju za višje pokojnine tako ganjen, da je med zakusko vsakomur obljubil polno skledo gorenjskega regrata. Napovedano pomoč na petkovem shodu je sprejel kot božji dar, saj se zaveda, da bo treba med protestom poskrbeti za vsaj 500.000 zavednih (ne zavedenih!) državljanov, ki so zaradi hudobne Golobove vlade čez noč ostali brez dostojanstva. Po informacijah Totega lista so Jelki Godec naložili pripravo okusnih sendvičev z domačo poli salamo in finim ementalerjem. V folijo jih bo sproti zavijal Franc Kangler, ki bo v navezi z Alešem Hojsom skrbel za koordinacijo avtobusnih in letalskih prevozov po vsej državi. Ob znamenitih stopnicah pred državnim zborom, ki bodo kmalu postale spomenik državnega pomena, bo udeležence osebno pozdravil Branko Grims in poštenim ljudem svetoval, kako naj se zoperstavijo globoki državi.

V scenariju, ki ga hranimo v uredništvu, je med drugim zapisano, da se bo nepregledna množica protestnikov tokrat premikala po Ljubljani. Na čelu povorke bo Žan Mahnič igral na harmoniko, Lojze Peterle bo preizkusil orglice, Zvonko Černač pa bo na vso moč ropotal z lonci. Na končni postaji pred vhodom v vladno palačo bo domoljubne Slovence z nasmehom pričakal Franc Breznik. Pri stojnici bo delil banane, ki jih bo na lokacijo dostavil njegov dolgoletni poslovni prijatelj Izet. Za najbolj glasne bo na voljo tudi žganica po izboru Vaska Simonitija. Ne bodite presenečeni, če bo Alenka Jeraj na družbenih omrežjih v tem tednu ustvarila na tisoče avtentičnih profilov, prek katerih bo sporočala, da so koprive koristne za zdravje in pomladno razstrupljanje. Medtem ko bo Romana Tomc vse evropske poslance v Bruslju gostila na skupinskem ogledu neposrednega prenosa protesta, nad katerim bosta v Kolodvorski bedela Igor Pirkovič in Vida Petrovčič, bo Andrej Hoivik pripravil vse potrebno za slavnostni ognjemet z Ljubljanskega gradu. Spektakel se bo končal z udarnimi besedami vodje, da na Zahodnem Balkanu obstajajo dokazi o ukradenih volitvah.

Dan kasneje, na praznik lažnivcev, bo vodja četrtič zaprisegel kot predsednik vlade. Primopredaja poslov bo brez navzočnosti Roberta Goloba potekala med prireditvijo Bob leta, ki jo bo nova vlada na prvi seji ukinila z odlokom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta