(TOTI LIST) Nova kariera: Pahor predal seznam stvari, ki jih bo državljanom ponudil v odkup

Borut Fejkonja
20.02.2023 06:00

V humanitarni končnici bo ponudil celo svoj instagram profil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko je nekdanji predsednik republike Borut Pahor znova blestel in polnil medije kot v starih dobrih časih, tokrat v vlogi izjemnega humanitarca, je, navdušen nad svojim dobrodelnim uspehom, napovedal, da je bila katrca šele začetek njegove nove medijske kariere.

"Rad sem dobrodelen, je pa res tudi, da mi je začelo zmanjkovati vsebin za instagram profil. Dolgčas ni zame, vselej želim biti v središču pozornosti," nam je zaupal nekdanji predsednik. Ob tem je napovedal, da bo v humanitarni končnici ponudil celo svoj instagram profil. "To je bila najtežja odločitev v moji karieri. A ko bom humanitarno oddal vse znamenite predmete, ne vidim več smisla, da bi imel svoj profil na tem omrežju," je še dejal bivši predsednik države in nam ekskluzivno predal seznam stvari, ki jih bo državljanom ponudil v odkup.

Kaj bo počel v prihodnje oziroma na kak način se namerava spet prebiti v medije, nam še ni zaupal.

Prva bo naprodaj fotografija pod umetniškim nazivom Srečanje batavrečkarjev pri predsedniku republike. Fotografija bo uokvirjena in bo najprej ponujena Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije in tudi stranki SDS, šele potem se bodo lahko zanjo potegovali ostali državljani.
Borut Živulovič
Pahor bo na dražbi ponudil tudi svoje osebno predsedniško nalivno pero z delovnega srečanja z bivšima direktorjema STA Bojanom Veselinovičem in Ukoma Urošem Urbanijo, s katerim si je delal zapiske o izčrpavanju in uničevanju STA. Na nalivnem peresu bo vgraviran napis STA Forever.
Profimedia
Rdeča kravata, ki jo je nosil na znamenitem "vse v rdečem" srečanju s takratno hrvaško kolegico Jadranko Kosor na dvorcu Trakoščan, bo tretji predmet na dobrodelni dražbi. Po neuradnih informacijah bo kravati priložena tudi obleka Jadranke Kosor, vendar je ta še ni našla.
Sašo Bizjak
Četrti dobrodelni predmet je še prav posebej zanimiv, saj gre za teniške copate, ki jih je Pahor uporabil na teku ob robu konference v Dubrovniku. Spomnimo, gre za znameniti tek v neznosni vročini, zaradi katere je njegovega varnostnika, ki ga je moral spremljati, obšla precejšnja slabost.
Profimedia
Peti dobrodelni predmet bi lahko povzročil tudi težave z Egiptom. Pahor bo namreč dražil košček ograje, na kateri je otožno slonel v Kairu in ki sodi med najbolj znane instagram fotografije našega bivšega predsednika. Ali bo Egipt terjal vračilo koščka, tačas še ni znano.
Instagram
Šesti dražbeni predmet pa bo zanimiv predvsem za mlajšo publiko. Gre za dobro ohranjen avtentični mikrofon z dijaške prireditve, preko katerega je vpričo boljše polovice Pahor izrekel znamenite besede "Ajde, miška mala, gremo!" in "To mi deli, to mi deli!"
Designecologist
Tik pred poletno sezono bo v dobrodelne namene ponujen še sup z oznako Predsednik 01. Gre še za en ekskluzivni predmet, saj je Pahor na fotografiji, ki je podrla več (viralnih) rekordov, v obleki. Sup je bil uporabljen samo enkrat, in to v našem turističnem biseru, na Blejskem jezeru.
Instagram
Kot rečeno, bo v končnici dobrodelne akcije Pahor ponudil še svoj celoten instagram profil, ki je pritegnil pozornost ne samo domače, temveč tudi tuje javnosti, predvsem medijev, ki so že pred časom ocenili, da se lahko Trump s svojim tviter profilom skrije pred Pahorjevim. Vplivneži na tej dražbi ne bodo smeli sodelovati, srečnež pa bo poleg profila prejel tudi vse všečke.
Instagram
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta