Trud se obrestuje: Po promociji, kakršne Slovenija še ni videla, so se Joker Out močno povzpeli na stavnih lestvicah

Denis Živčec Denis Živčec
26.04.2023 09:46

S svojim nepopravljivim šarmom so slovenski evrovizijski predstavniki prepotovali Evropo, dali vse od sebe, zdaj pa misli usmerjajo le še proti Liverpoolu, kamor odpotujejo 1. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Tuji mediji in tuji izvajalci so nas, tako bom rekel, objeli in mi smo objeli tudi njih," je v imenu skupine povedal Bojan Cvjetićanin.
Adrian Pregelj/rtv Slo

Še nikoli nismo videli slovenskih evrovizijskih predstavnikov, ki bi se za promocijo pred samim izborom trudili tako zelo, kot to počnejo Joker Out. Obljubo, ki so jo dali na Misiji Liverpool, da bodo za dobro uvrstitev naredili vse, kar je v njihovi moči, držijo na polno. Nastopili so na vseh najpomembnejših predevrovizijskih zabavah, od Tel Aviva do Barcelone, Madrida, Varšave in Amsterdama, vmes so opravili tudi nekaj obveznosti v Liverpoolu. In trud se obrestuje.

Fantje, ki bodo maja v drugem evrovizijskem polfinalu stavili na nalezljivo skladbo Carpe Diem, so pridobili nešteto novih oboževalcev, kar jim bo zagotovo koristilo tudi pri uresničevanju mednarodnih ambicij v poevrovizijskem življenju. Če so v začetku evrovizijske sezone Joker Out kotirali bolj pri dnu stavnih lestvic, so se medtem precej povzpeli. Tako zelo po uvrstitvi v finale že dolgo ni dišalo.

Vsestransko oblegani Joker Out v Barceloni 
Arhiv Joker Out

Na stavni lestvici EurovisionWorld trenutno zasedajo 18. mesto v igri za zmago. Če z lestvice izločimo države, ki ne nastopajo v našem polfinalu, ima Slovenija finale letos na dlani. Na stavni lestvici Oddschecker so celo na 16. mestu. Sloveniji je tako uspel največji letošnji vzpon na lestvicah. Na vrhu sicer še vedno kraljujejo Švedska, Finska in Ukrajina. 

Člani skupine Joker Out se v evrovizijski Liverpool odpravljajo v ponedeljek 1. maja 2023. Po koncu enomesečne promocijske turneje je slovenskim medijem na tiskovni konferenci na RTV Slovenija Bojan Cvjetićanin povedal: "Torej, mi smo se vrnili z enomesečne predevrovizijske turneje. Bili smo na šestih koncertih, v šestih različnih mestih in petih različnih državah. Odziv publike je bil zelo lep, bili smo zelo toplo sprejeti. Tuji mediji in tuji izvajalci so nas, tako bom rekel, objeli in mi smo objeli tudi njih. Rekel bi, da je nadpovprečno veliko število ljudi pelo našo pesem v slovenščini, kakor se le da, vsaj fonetično pravilno – od otrok do starejših, tako da to je bilo zares fino za videt. Lahko rečemo, da smo zelo samozavestni v to, da je naš nastop, kot smo si ga zamislili in kot nam ga je tudi BBC potrdil, na zelo dobri poti do tega, da bo vrhunsko izpeljan in da bo dobro zgledal in da bo točno tak, kakor si ga mi želimo. Torej, dobili smo zeleno luč za vse, kar smo si želeli, tako s strani BBC-ja, kot hvala bogu, tudi na domači strani – z RTV-ja. Bi rekel, da imamo kot delegacija zelo zdrav, spoštljiv in uspešen odnos. Naše želje že od začetka, se pravi, kar se tiče nastopa, so bile upoštevane. Dobili smo s strani RTV-ja veliko podporo. Torej ni nobenega segmenta od začetka naše poti pa do konca tega Liverpoola, ki bi bil, kar se tiče podpore RTV-ja, nepokrit. Za kar smo izjemno hvaležni in za to zelo veseli. Mislim, da si zaupamo eni drugim, da vemo najbolje, kaj moramo narediti, da dosežemo želeni rezultat. In več kot smo naredili, bomo težko. Še vsem gledalcem in poslušalcem najlepša hvala za podporo in se vidimo v Liverpoolu."

Z nastopom v Ljubljani so se Joker Out od slovenskega občinstva že poslovili, zdaj pa vse svoje misli usmerjajo v Liverpool, kjer jih čaka niz napornih odrskih vaj, ki so letos zaprte za javnost. A 11. maj bo kmalu tukaj. Fantje pravijo, da gredo v Liverpool po zmago. No ... V svetu Evrovizije je mogoče prav vse. In verjamemo jim. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta