(VIDEO) Je to zmagovalka Evrovizije 2023? Loreen še nima vozovnice za Liverpool, a jo že obožujejo milijoni

D.Ži
27.02.2023 09:39

Bivša evrovizijska zmagovalka je predstavila skladbo, s katero želi Švedsko zastopati še enkrat. In vse kaže, da je nova uspešnica že rojena, četudi zveni nekam znano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Loreen Melodifestivala še ni osvojila, a jo mnogi že vidijo kot veliko končno zmagovalko Evrovizije 2023.
Profimedia

Švedinja Loreen, ki se poteguje za tekmovalno vstopnico za letošnjo Pesem Evrovizije, je že favoritinja tega tekmovanja. Ne, ni še zmagala na predizboru Melodifestival, a zanimanja zanjo je veliko, četudi se mnogi strinjajo, da njena aktualna skladba zveni že zelo slišano in podobno nekdaj zmagovalni Euphorii. 

Čeprav Švedska še ni izbrala zmagovalca svoje različice Eme, evrovizijski oboževalci po Evropi stavijo, da bo slavila Loreen in da bo potem zmagala tudi na Pesmi Evrovizije. Spet.

Loreen se je uvrstila v finale švedskega predizbora, njena pesem Tattoo in nastop na Melodifestivalu pa sta prava uspešnica na spletu. Uspešnica je očitno že rojena. Loreen in njena pesem sta že na lestvicah v Veliki Britaniji in na Irskem, število evrovizijskih oboževalcev, ki so prepričani, da že imamo novo zmagovalko, pa raste iz ure v uro.

"Ali smo pravkar bili priča mojstrovini? Ta nastop se bo zapisal v zgodovino Evrovizije kot eden najboljših nastopov, ki so jih kdaj videli na Melodifestivalu," piše o Loreen in njeni pesmi portal Wiwibloggs.

Vidijo jo že kot zmagovalko Pesmi Evrovizije

Švedska je dobesedno čez noč pristala na vrhu stavnic s skoraj dvakrat večjo možnostjo zmage kot Ukrajinci. Več kot 27 odstotkov tistih, ki so vplačali stave, stavi na zmago Švedske, še prej pa na zmago Loreen na predizboru. 

Loreen je zmagala na Pesmi Evrovizije leta 2012 v Bakuju, njena pesem Euphoria pa velja za eno najbolj priljubljenih evrovizijskih pesmi vseh časov.

Veliko pozornosti priteguje tudi Finec

Medtem so svojega predstavnika izbrali Finci. Državo bo letos na Pesmi Evrovizije zastopal Käärijä s pesmijo Cha,cha,cha, njegov nastop je pritegnil kar nekaj oboževalcev. Trdno so prepričani, da bi Käärijä lahko v Liverpoolu prilezel daleč, kar kažejo tudi stavnice, kjer je Finec že na tretjem mestu in se vzpenja proti vrhu. Uradni evrovizijski YouTube kanal je pred nekaj urami objavil posnetek njegovega nastopa, ki ima že 168.000 ogledov.

To je zagotovo ena najbolj nenavadnih in nalezljivih pesmi na letošnji Pesmi Evrovizije in ima že na tisoče oboževalcev po vsej Evropi. Käärijä izvaja svojo pesem v finščini, ki je sicer skoraj nihče nič ne razume, a vsi pritegnejo refrenu Cha, cha, cha. Bitka za Liverpool se bo očitno odvijala med državami, ki so bolj severno od nas. Slovenija se z Joker Out in Carpe Diem na stavnicah počasi vzpenja in je trenutno na 26 mestu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta