(FOTO) Držijo obljubo in osvajajo Evropo: Tako se je v Joker Out zaljubila Barcelona

D.Ži
26.03.2023 19:08

Na prvem uradnem ogrevalnem dogodku za Pesem Evrovizije v Barceloni so fantje opravili preko 25 intervjujev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Joker Out

Vroče postaja in evrovizjiska sezona počasi prehaja v najbolj razburljivo fazo. Tudi slovenski predstavniki so se lotili ednarodne promocije. Njihov šarm je nalezljiv in pritegujejo nemalo pozornosti. Za Joker Out je nepozabnih 72 ur, v katerih je bilo le malo časa za spanje. V Na prvem uradnem ogrevalnem dogodku za Pesem Evrovizije v Barceloni so fantje opravili preko 25 intervjujev, popili kavo z igralcem Darkom Peričem iz kultne serije La Casa de papel (Money Heist), driblali ena na ena z našim bivšim NBA-jevcem Boštjanom Nachbarjem, s svojo energijo in navihanostjo navdušili kolege iz cele Evrope in medije, ki se strinjajo, da Slovenija že dolgo ni na Eurosong poslala tako vročih izvajalcev.

Arhiv Joker Out

Pripravili so srečanje za španske oboževalce, se sprehodili po azurni preprogi in prvič izvedli pesem Carpe Diem pred desettisočglavo množico.

"Bilo je naporno, saj je bil naš urnik zelo zgoščen. Vsi nam govorijo, da je Slovenija letos opazna in prijetno presenečenje. Za turizem smo imeli le toliko časa, da smo skočili do Sagrade familije in na pravo špansko paello, pa še teh dveh stvari nismo uspeli narediti v polni zasedbi. Če strnemo: štart je bil odličen, spoznali smo poceduro in utrip teh dogodkov, organizatorji so se izkazali z medijsko pokritostjo dogodka in prva pot je bila vsekakor vredna vložka našega časa, denarja in energije," so Jokerji strnili misli po obisku Barcelone.

Arhiv Joker Out

Najpomembnejši dogodek bo za njih petkov izid angleške verzije pesmi Carpe Diem pod okriljem založbe Universal.

A do takrat Jure, Jan, Bojan, Nace in Kris ne bodo mirovali. Že v torek letijo v Liverpool, kjer bodo posneli video za naslednji singel. Aprila izide pesem 'New Wave', angleška priredba hita Novi val, v katerem se jim bo pridružil tudi z grammyjem okiteni ikonični glasbenik Elvis Costello.

Arhiv Joker Out

V Liverpoolu jih čaka tudi nekaj medijskih aktivnosti, izstopa gostovanje na Radiu BBC.

Arhiv Joker Out

Vikend bodo preživeli na naslednjem erovizijskem ogrevanju v Varšavi, že v nedeljo pa letijo naprej v Tel Aviv. Fantje torej držijo obljubo, da bodo še pred odhodom na veliki oder liverpoolske arene naredili vse, kar je v njihovi moči, da osvojijo Evropo.

Arhiv Joker Out

IMPALA, največje združenje neodvisnih glasbenih založb na svetu, je objavilo vsakoletni seznam, s katerim izpostavlja 100 vročih prihajajočih glasbenih izvajalcev v Evropi. Letos je na seznam '100 Independent Artists To Watch in Europe' uvrščena tudi skupina Joker Out. Družbo jim recimo delata tudi vroč britanski bend Wet Leg.  

Arhiv Joker Out
Vsestransko oblegani Joker Out v Barceloni 
Arhiv Joker Out

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta