Umrl je legendarni Alain Delon

Va
18.08.2024 08:43

Smrt filmskega igralca je potrdila njegova družina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Leta 1935 rojeni filmski igralec je bil zvezda zlate dobe francoske kinematografije. Novembra bi dopolnil 89 let.

"Umrl je mirno na svojem domu v Douchyju, obkrožen s svojimi tremi otroki in družino," so njegovi bližnji zapisali v izjavi za tiskovno agencijo AFP in prosili za spoštovanje zasebnosti.

Delon je zaznamoval desetletja francoske in evropske filmografije. Prelomno zanj je bilo leto 1960, ko se je pojavil v dveh do danes kultnih filmih V zenitu sonca ter Rocco in njegovi bratje. 

Z režiserjem Luchinom Viscontijem med snemanjem Rocca in njegovih bratov.
Profimedia

Kot otrok se je znašel pri posvojiteljih, potem ko je zakon njegovih staršev propadel. To ga je zaznamovalo. "Ne morete vrniti ljubezni, ki je niste dobili v otroštvu. To so luknje, ki jih ni mogoče zapolniti. Tudi ko ljubim žensko, se počutim osamljeno. Samo štiri leta sem imel, ko sem dojel, da vas lahko tisti, ki jih imate najraje, zapustijo," je povedal nekoč.  

Zvezdniku "angelskega obraza" so pripisovali številne ženske (med drugim je bil zaročen z igralsko kolegico Romy Schneider, za Brigitte Bardot je vztrajal, da sta samo prijatelja) in tudi več od uradnih treh otrok.   

Z Romy Schneider.
Wikipedia

Zadnja leta je bil načetega zdravja. Zadnjič se je v javnosti uradno pojavil leta 2019, ko so mu v Cannesu podelili častno zlato palmo za življenjsko delo. Minule mesece so v javnost curljale informacije o prepirih njegovih potomcev, ali še lahko sam odloča o svojem življenju, potem ko ga je pred petimi leti zadela možganska kap.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta