Umrla vrhunska manekenka Tatjana Patitz, stara je bila komaj 56 let

STA, Va
11.01.2023 23:06

Skupaj z Naomi Campbell, Lindo Evangelisto, Christy Turlington in Cindy Crawford so jo prištevali med ikonične supermodele, sama pa je imela o tem svoje mnenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tatjana Patitz
EPA

V starosti 56 let je umrla v Nemčiji rojena vrhunska manekenka Tatjana Patitz, ki je v 80. in 90. letih minulega stoletja skupaj s Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington  in Lindo Evangelisto veljala za enega najbolj slavnih supermodelov na svetu. Vzrok smrti ni znan. Za seboj je pustila 19-letnega sina Jonaha.

Smrt nekdanje zvezdnice modnih brvi in naslovnic modnih revij so za nemško tiskovno agencijo dpa potrdili v njeni ameriški modni agenciji pa tudi njeni nemški agenti.

Tatjana Patitz se je rodila 25. marca 1966 v Hamburgu nemškemu očetu in estonski materi. Mladost je preživela na Švedskem. Znana ni bila le po nastopih na modnih revijah in po ikonskih fotografijah znanega fotografa Petra Lindbergha, ampak je svetovni javnosti v spominu ostala tudi kot ena od nastopajočih v slavnem videospotu britanskega superzvezdnika Georgea Michaela za megahit Freedom ter v spotu za skladbo Skin Trade prav tako britanske priljubljene skupine Duran Duran. Igrala je tudi v več filmih.

Profimedia

Čeprav so jo prištevali med največje supermodele tistega časa, pa se Patitzeva nikoli ni imela za del te skupine. "Nikoli ni šlo za prijateljstvo med nami. Preveč različna življenja smo živele," je nekoč dejala.

Glavna urednica revije Vogue Anna Wintour je ob novici o njeni smrti zapisala, da je bila vedno evropski simbol glamurja, neke vrste mešanica Romy Schneider in Monice Vitti. Dodala je, da je bila manj razvpita in vidna ter bolj skrivnostna in odrasla kot ostale tedanje zvezdnice modnega sveta.

Patitz je nekoč za Vogue povedala, da so ji v modnem poslu pogosto govorili, da je videti tako posebno, tako drugačna od ostalih manekenk, da bo gotovo uspela. Živela je v kalifornijskem Malibuju, povezovali so jo tudi z različnimi filmskimi zvezdniki, a sama se je držala stran od javnosti. Delovala je v modnem svetu, a govorila je, da je njeno življenje precej več od tega. Ker je bila razočarana nad površinskostjo ZDA, je pred leti omenjala tudi možnost vrnitve v Nemčijo oziroma Evropo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta