(VIDEO) V mariborskem Gustafu legendarni Pankrti zdržali čez polnoč

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
13.10.2024 18:27

"Ve-se-li-ca!" je občinstvo z vzkliki pospremilo največje hite tega prvega slovenskega in takrat tudi jugoslovanskega punk benda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pankrti v Mariboru kljub svojim letom navdušili. 
Boris Jaušovec

Dvorana Gustaf v mariborski Pekarni je v soboto zvečer gostila legendarno punkovsko skupino Pankrti, ki je prvi koncert odigrala že davnega leta 1977 v telovadnici ljubljanske gimnazije Moste. 

Pankrti v Gustafu
Boris Jaušovec

V Mariboru so Pero Gnus in druščina sicer malce manj intenzivno skakali, toda publike, okoli 250 zadovoljnih obiskovalcev, to ni motilo, da ne bi v številnih pogih uživali v še zmeraj sporočilno zelo aktualni in intenzivni muziki. "Ve-se-li-ca!" so z vzkliki pospremili največje hite tega prvega slovenskega in takrat tudi jugoslovanskega punk benda, denimo, Osmi dan, Bandiera rossa, Gospodar, Zvečer v mestu, Totalna revolucija, Lepi in prazni itd.

Eno od pesmi je frontmen Peter Lovšin ob splošnem navdušenju posvetil "boju Palestincev za svobodo". Res je, da se je koncert začel z manjšo zamudo, toda ne več najmlajši Pankrti so na odru zdržali čez polnoč, ko se je frontmen za konec tudi sprehodil do prvih vrst v dvorani in požel trepljanja, stiske rok in navdušene objeme.

Pankrti so oder Gustafa zapustili šele v nedeljo zgodaj zjutraj. 
Boris Jaušovec

Predskupini sta bili puljski bend Saša 21, ki nažiga boogie punk rock in je nekakšen naslednik samoukinjenega še enega legendarnega jugopankovskega benda KUD Idijoti, ter kabaretnopankovska Nea boi nula iz Maribora. Slednja v novi postavi, ne več kot trio, pač pa kot kvartet s svežo žensko močjo Maje na kitari. (bj)

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta