(VIDEO) Hud udarec: Legendarna Susan Boyle utrpela možgansko kap. Ni vedela, če bo še lahko kdaj prepevala

D.Ži
06.06.2023 09:53

Pred 14 leti se je v njen glas zaljubil ves svet, te dni se je na kratko vrnila na oder in razkrila, da je morala skozi zelo težko zdravstveno preizkušnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Škotska pevka Susan Boyle (62) se je po dolgem času pojavila na televiziji. Gledalce je presenetila z nastopom v finalu šova Britanija ima talent, zaradi katerega je zaslovela. Susan je stopila na oder in zapela pesem "I Dreamed a Dream", ki jo je zapela na avdiciji pred 14 leti. Zadnja leta je o njenem življenju malo znanega, zato je mnoge presenetila s priznanjem, da jo je aprila zadela možganska kap. Poudarila je tudi, da ni vedela, ali bo po poslabšanju zdravstvenega stanja lahko še naprej nastopala.

"Super občutek je biti tukaj. Zame je res nekaj posebnega, saj me je aprila zadela manjša možganska kap. Borila sem se, da sem se vrnila na oder in uspelo mi je," je po nastopu povedala Susan, ki je navdušila tako občinstvo kot tudi člana žirije Simona Cowella.

 
Profimedia

"Susan, toliko ti dolgujemo. Vedel sem, da nisi dobro, a če bi se kdo po vsem tem vrnil na oder, si to ti. Brez tebe ne bi bilo isto," je dejal Cowell.

Susan je postala zvezda po tem, ko je leta 2009 pred milijoni gledalcev talentšova zapela pesem "I Dreamed a Dream" iz muzikala Les Misérables in v samo 72 urah zbrala več kot 2,5 milijona ogledov na YouTubu. Član žirije Piers Morgan je bil po njenem nastopu šokiran.

Profimedia

"Brez dvoma je bilo to največje presenečenje v treh letih tega tekmovanja. Bilo je neverjetno, neverjetna predstava. V šoku sem," je takrat dejal Morgan. "Mislim, da je bilo to največje presenečenje doslej. Bil te je privilegij poslušati," je dodala žirantka Amanda Holden. Njena avdicija je hitro obkrožila svet in prišla je v finale šova, kjer je zasedla drugo mesto za plesno skupino Diversity.

Susan se zadnja leta res redko pojavlja v javnosti, pred kratkim so jo fotografirali med počitnicami na Irskem, kjer je poskrbela za pravo navdušenje. S fotografijo s svetovno glasbeno senzacijo so se pohvalili tudi na družbenih profilih hotela, v katerem je bivala.

"Susan je neverjetna dama in vedno znova smo veseli, da se vrača v hotel Knock House. Na sliki je s čudovitim Desom Duganom iz ekipe Senior Times, " so pripisali fotografiji, na kateri nasmejana Susan pozira s hotelskim osebjem.

Njen debitantski album "I Dreamed A Dream" je postal najbolje prodajan debitantski album v Veliki Britaniji vseh časov, Susan pa je še danes med najuspešnejšimi tekmovalci šova Britanija ima talent, saj je prodala več kot 19 milijonov albumov po svetu. V zadnjih 14 letih se je njeno življenje temeljito spremenilo. Kljub karieri, v kateri je zaslužila več kot 22 milijonov funtov, še vedno živi precej skromno.

Profimedia

Ne želi se izseliti iz hiške, v kateri je odraščala v Lothianu, si pa je kupila nov krzneni plašč in klavir, vozniškega izpita še vedno ni opravila. Februarja 2020 je priznala, da je prejela veliko ljubezenskih in ženitnih ponudb, a ostaja samska. Na zmenku je nazadnje bila pred šestimi leti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta