(VIDEO) Kdo je 22-letna Breskvica, ženska, zaradi katere v Srbiji nekaterim grozijo s smrtjo?

D.Ži
08.03.2024 09:03

Evrovizija naj bi bila nepolitični festival, kljub temu pa se je na srbskem predizboru znašla skladba, ki več kot očitno govori o problematiki Kosova.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Breskvica je načrtno dregnila v temo, za katero je splošno znano, da pri Srbih sproža močne odzive. 
Profimedia

Odkar je Breskvica oblekla srbsko narodno nošo in vzkliknila, da so Srbi "nebeški narod", se strasti v Srbiji še niso pomirile. 22-letnica je na srbski evrovizijski izbor vstopila s pesmijo Gnezdo orlovo, tamkajšnji mediji pa so se razpisali, da besedilo pesmi govori o problematiki Kosova, zato je Breskvica takoj požela simpatije srbskih desničarjev in postala favoritka za zmago.

Srbijo bo sicer na Evroviziji zastopala Teya Dora s pesmijo Ramonda. Veliko več glasov občinstva je prejela Breskvica, a je več članov žirije svoj glas namenilo Teyi Dori. Del Srbov je zdaj tako jezen, da so se odločili celo organizirati protest.

Oboževalci Breskvice se bodo 9. marca zbrali pred stavbo RTS in podprli pevko. A to še ni vse. Oboževalci Breskvice so našli tudi dežurnega krivca, ki je zanje reperka in žirantka Ivana Rašić Trmčić, bolj znana pod umetniškim imenom Sajsi MC.

Sajsi je favoritki dala 0 točk, kar so mnogi prepoznali kot dovolj močan razlog, da ji, kot je razkrila za Index.hr, grozijo celo s smrtjo. Ljudje jo na ulici zmerjajo in mečejo reči vanjo, mediji v goste vabijo ljudi, ki ji očitajo "promocijo pedofilije" ...

Če imate doma najstnike, ki vam pripovedujejo o dramah s TikToka, ste za Breskvico verjetno prvič slišali pred nekaj leti, ko je vsa regija brala o njenem razhodu z Voyageom. Oba sta bila v najstniških dneh senzaciji na YouTubu, skupaj sta snemala pesmi.

Potem ko je novica o njunem razhodu razžalostila najstnike po regiji, so se oboževalci celo zbrali pred njuno hišo. "Nisem več sposoben ljubiti," je takrat izjavil Voyage. Breskvica mu je posvetila pesem Srećan put.

Breskvica se je nato odločila za samostojno kariero. Pevka, s pravim imenom Anđela Ignjatović, se je od leta 2021 večkrat znašla na Billboardovi lestvici najbolj priljubljenih izvajalk na Hrvaškem. Najbolj znana je po uspešnici Gume troši drift.

Nekatere njene bolj priljubljene pesmi so Sava i Dunav, Ko to tamo, Masohista, Srećan put in Loša, pred kratkim pa je izdala pesem Do gole kože. Na družabnih omrežjih ima vojsko oboževalcev, večinoma 20-letnikov, zdaj tudi nekaj starejših.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta