(VIDEO) Skrivnost je razkrita: Valerie iz velike uspešnice Amy Winehouse res obstaja. To je njena zgodba ...

D.Ži
03.04.2023 09:30

Čeprav je izšla že leta 2006, jo še danes prepevajo milijoni po svetu. Ženska, ki je navdihnila skladbo, je žalostna, ker je pevka tako tragično končala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Amy je bila ena najbolj priljubljenih pevk na svetu, a je huda odvisnost na koncu žal zmagala.  
Reuters

Ena najbolj priljubljenih skladb nepozabne Amy Winehouse je ''Valerie'', uspešnica iz leta 2006, ki je postala prava ljubljenka oboževalcev. Ali veste, kdo je Valerie, o kateri govori?

Amy Winehouse je leta 2006 posnela skladbo, ki jo še leta po njeni smrti prepevajo milijoni po svetu. Malo ljudi pa ve, da Amy poje o resnični osebi in da je pesem pravzaprav priredba. Prvotno jo je napisala in izvedla britanska skupina The Zutons. Bilo je veliko teorij o tem, o čem ali kom govori pesem, vendar je bila skrivnost razrešena, ko se je oglasila ženska po imenu Valerie.

Valerie Star je slavna mojstrica ličenja iz New Yorka, ki je v intervjuju za Vice razkrila, da je hodila s frontmanom skupine Davom McCabom, in rekla, da pesem pravzaprav govori o njej, kar je potrdil tudi sam McCabe.

"Bila je v ZDA, jaz sem bil doma in bilo je kot na razglednici," je dejal in razkril, kaj točno ga je navdihnilo, da je ustvaril skladbo. Valerie je namreč po več prometnih prekrških, zaradi katerih ni mogla priti v Veliko Britanijo, skoraj pristala v zaporu. Winehouse v pesmi poje: "Potrebuješ dobrega odvetnika?"

"Spomnim se, ko mi je povedal za pesem. Bilo je v stilu, 'napisal sem pesem o tebi. In postala je singel'. Ni želel razkriti podrobnosti. Bil je zelo sramežljiv. Pomislila sem: 'Valerie, kako zveni ta pesem?''' pravi Valerie.

Dvojica se je spoznala na koncertu na Floridi, kjer so bili Zutonovi predskupina.

"Imeli so tako edinstven zvok in česa takega še nisem slišala. Elektrika, ki so jo ustvarili skupaj na odru, je bila naravnost čudovita," se je spominjala.

Reuters

"Ena pijača se je spremenila v številne druge. Šla sva v prijateljevo stanovanje in na strehi pila šampanjec, dokler ni vzšlo sonce. To je bilo najino prvo srečanje," je dodala.

Na vprašanje, kateri je njen najljubši stavek iz pesmi, je Valerie povedala, da ji je všeč del, ki opisuje njene rdeče lase, in dodala, da se je takrat oblačila smešno tako kot Valerie iz pesmi.

Valerie je priznala, da ji je strlo srce, ko je izvedela, da je pesem postala velika uspešnica, medtem ko se je Winehouseova borila s hudo odvisnostjo.

"Bila je briljantna umetnica. Izven svojega časa. To je tako žalostno in tragično, na toliko načinov. Niti v videu ni mogla biti, saj je bila povsem v svojem svetu," je dejala.

Reuters

Kmalu bo minilo 13 let, odkar je Amy zapustila svet zaradi zastrupitve z alkoholom. Bila je ena najuspešnejših in nadarjenih glasbenic, njena pot do slave se je začela z albumom "Frank" in nadaljevala z albumom "Back To Black". Na žalost sta njeno sijajno kariero zaznamovala odvisnost od alkohola in mamil ter burno zasebno življenje, ki se je nato tragično zelo zgodaj zaključilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta