(VIDEO) Žalosten prizor: Hudo bolan filmski zvezdnik izgubil ravnotežje in padel na odru

D.Ži
06.06.2023 11:53

Michael J. Fox se že leta bori s Parkinsonovo boleznijo, ki je predčasno prekinila njegovo cvetočo filmsko kariero.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriški igralec in zvezdnik filmske franšize Nazaj v prihodnost Michael J. Fox je bil gost panela, ki je bil posvečen njemu v čast. Ob prihodu na oder je žal doživel neroden padec, ki so ga ujele kamere, a jo je na srečo odnesel brez poškodb.

Profimedia

61-letnemu igralcu so leta 1991 diagnosticirali Parkinsonovo bolezen, s katero se relativno uspešno kosa, tokrat pa je na poti do svojega mesta izgubil ravnotežje. Na srečo je udarec ublažil kavč, na katerega je padel. Kljub pripetljaju je ostal vedro razpoložen.

Profimedia

Na odru sta se mu pridružila soigralca, 84-letni Christopher Lloyd in 64-letni Tom Wilson. To je bil njegov prvi javni nastop, odkar je priznal, da se njegov boj s Parkinsonovo boleznijo slabša.

Michaelovo zdravstveno stanje je v zadnjih letih začelo pešati, zaradi česar je postopoma skoraj povsem opustil igralstvo, na filmskih platnih smo ga videli le v nekaj kratkih nastopih.

Profimedia

Opisal je, kako težko je zaradi težav našel vloge zase, tudi zaradi pešajočega spomina, daljših dialogov si ne more več zapomniti. Ustanovil je fundacijo za razvoj medicinskih raziskav, ki pomagajo pri zdravljenju in raziskovanju te bolezni.

Profimedia

Igralsko kariero je začel v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar je zaslovel šele v filmu Stevena Spielberga Nazaj v prihodnost leta 1985, pri 24 letih. Vloga bi morala pripasti Ericu Stoltzu, vendar so film predelali s Foxom, potem ko so producenti menili, da prvi posnetek ni deloval dovolj prepričljivo. Ko je postal hollywoodska zvezda, se je Michael posvetil televiziji in igral Mika Flahertyja v političnem sitcomu Vsi županovi možje. Ves čas mu ob strani stoji ljubezen njegovega življenja Tracy, s katero ima štiri otroke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta