(VIDEO) Zvezdnik kultnega filma Rane dočakal samo 19 let, njegova od žalosti skrušena mama je razkrila vzrok smrti

D.Ži
28.03.2023 09:54

Zgodilo se je med služenjem vojaškega roka. Ko so zaslišali hropenje, je bilo žal že prepozno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mladega srbskega igralca Dušana Pekića se gledalci z območja nekdanje Jugoslavije spominjajo po vlogi Pinkija v kultnem filmu Rane, malokdo pa pozna zgodbo o njegovi tragični usodi.

Pekić je tragično izgubil življenje 26. marca leta 2000, ko je bil star komaj 19 let. Zgodilo se je med služenjem vojaškega roka v Kraljevu. Njegova mati Milunka Tasić je šele leta 2017 našla moč, da je prebrala obdukcijski zapisnik o sinovi smrti.

"Bil je v Kraljevu v vojski, dan preden je zaprisegel. Preveč je pil. Ko sva se razšla, je šel s prijateljem v sosednje mesto in sta nadaljevala s popivanjem. Okoli polnoči sta se vrnila v vojašnico, ko je oficir zjutraj zbudil vojake, je Dušana pustil spati. Vedno se je težko zbujal," je razkrila za srbski Mondo.

Čez nekaj trenutkov je nekdo iz kasarne zaslišal hropenje in ugotovil, da se mladi Pekić duši. A ko je pomoč prispela, je bilo že prepozno.

"V obdukcijskem zapisniku piše, da je smrt nastopila zaradi zadušitve, zaradi vdihavanja želodčne vsebine. Po 18 letih sem si drznila prebrati ta izvid," trdi mati, ki za smrt mladega igralca ne krivi nikogar. 

Vloga v Ranah je bila njegova prva in zadnja

"Nesrečen splet okoliščin. Živel je hitro in kratko, a izpolnjeno življenje. Z vsemi je bil pripravljen deliti vse, obleko, hrano, ko niso imeli kam, jih je pripeljal domov spat. Bil je prijazen, zato še vedno ostaja v srcih mnogih, to pa je korak do večnosti," je zaključila in dodala, da dolgo ni mogla gledati filma, po katerem se ga mnogi spominjajo.

"Ko mi je prvič uspelo, sem želela biti sama. On je živ in ni. Kako naj ga pobožam po obrazu, ko slišim njegov glas ... Po tem več dni nisem šla med ljudi," pravi mama.

Film Rane Srđana Dragojevića spremlja usodo dveh fantov iz Novega Beograda, Pinkija in Švabe, ki končata v svetu kriminala. Švaba je igral Milan Marić, ki je kasneje razkril, da sta bila s Pekićem zelo dobra prijatelja in da sta skupaj uprizarjala številne mladostniške norčije.

Pekićeva vloga v Ranah je bila njegova prva in zadnja, in čeprav šole ni posebej maral, je bil vztrajen pri tem, da se bo nekega dne vpisal na igralsko akademijo. Filma Rane se mnogi na Hrvaškem spominjajo tudi po tem, da so ga na hrvaški premieri predvajali s podnapisi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta