Viktor Orban dopustuje na Hrvaškem: Je njegova srajca res tako grda?

N.S.
07.08.2022 20:20

Predsednik madžarske vlade je tudi letos za dopust izbral Hrvaško.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Več Blatnega jezera, manj Jadrana," je julija 2020 sodržavljanom sporočil madžarski premier Viktor Orban, ki je želel, da rojaki, tudi v luči epidemije novega koronavirusa, ne bi zapuščali države in hodili na Hrvaško. Svoje besede je hitro prelomil, saj so ga kmalu zatem ujeli med dopustovanjem na Mljetu. Javnost je razburil tudi, ko je pred tremi meseci dejal, da njegova država ne bi imela težav z embargom na uvoz ruske nafte, če ne bi bila prikrajšana za morje, pri čemer je mislil na hrvaško obalo, katere deli so nekoč pripadali Madžarski. "Tisti, ki imajo morje in pristanišča, lahko pripeljejo naftne tankerje. Če nam ne bi vzeli morja, bi imeli pristanišča," je izjava, ki jo je hrvaško zunanje ministrstvo takrat ostro obsodilo.

A ne glede na izjave iz preteklosti, je Orbanu očitno Jadran tako všeč, da se je tudi letos odločil za dopustovanje na Hrvaškem, kar potrjujejo fotografije, ki so se pojavile na socialnih omrežjih. Najprej so se s fotografijo z Orbanom pohvalili lastniki gostilne Gajeta v Milni na Braču. "V čast nam je bilo gostiti gospoda Viktorja Orbana," so zapisali pod fotografijo. Instagram profil restavracije, ki je imel do sedaj zanemarljivo malo sledilcev, je nenadoma eksplodiral. V 24 urah je objava prejela več kot 700 všečkov in več kot 500 komentarjev. Pisali so večinoma Madžari. "Bodite previdni. Morda ne bo mogel plačati računa. Na računu po uradnih podatkih o premoženju ni ne forintov, ne evrov," je zapisal eden. "Kar zadržite ga bratje Hrvati, ne dovolite mu, da se vrne domov," pa je bil komentar nekoga drugega. Šale so padale tudi na račun Orbanove pisane srajce, nekdo je zapisal, da jo je kupil na razprodaji v trgovini z najgršimi srajcami.

Po Braču se je Orban očitno ustavil še na Visu, sodeč po fotografiji, ki jo je objavil nekdanji sodelavec Slobodne Dalmacije, ki se je z njim fotografiral, pa mu očitno počitnice ne gredo po načrtih. "Pokvaril se mu je gumenjak, zato sem njega, ženo in telesnega stražarja pripeljal na obalo. Bili so dobre volje," je dejal Boris Vrkić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta