(VIDEO) Neokusen egotrip: Vojvodinja Meghan v nagovoru mladih sebe omenila kar 54-krat v 7 minutah

D.Ži
07.09.2022 09:38

Šlo naj bi za navdihujoče besede o tem, kako svet spremeniti na bolje, v resnici pa se je vse vrtelo okoli izjemnosti govornice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pravzaprav bi moral njen prvi govor v Veliki Britaniji po letu 2021 na kongresu "One Young World Summit" biti o enakosti spolov. Toda vojvodinja Meghan je raje govorila le o eni temi: o sebi!

Strokovnjak za govorico telesa je po pisanju Daily Maila preštel, da je sebe v govoru v zgolj sedmih minutah omenila kar 54-krat.

Navdihujoče besede za več kot 2000 mladih gostov? Niti ne. Ingrid Seward, strokovnjakinja za plemiške reči in glavna urednica revije Majesty, je za tabloid The Sun povedala: "Ne znam si predstavljati, kako je 2000 mladih ljudi sploh lahko razumelo to, o čemer je govorila."

Profimedia

Meghanin govor je zajemal veliko preveč stvari, a na koncu se je vselej vrnila k svoji najljubši temi: sebi. Seward je kritična: "Vse skupaj ni imelo smisla. Vse je bilo o njej in vse je povezala s seboj." Drugi poznavalci plemiških tem so govor označili za prazen in zmeden. Vrhunec zanimivosti je bil, ko Meghan samo enkrat v svojem govoru ni razpravljala o sebi, temveč se je osredotočila na usodo neke druge ženske, ki je morala sredi streljanja pobegniti iz Eritreje. Meghan jo je spoznala v okviru projekta "One Young World" v Dublinu.

Po tem se je Meghanin šov nadaljeval. Čeprav je tema o enakopravnosti zelo pomembna, je v nadaljevanju govora spet govorila bolj ali manj le o sebi. Že ko je nagovarjala pretežno mlade poslušalce kongresa, je takoj padla nazaj v svoj vzorec in začela brez prestanka govoriti o tem, kako se je nekoč počutila kot nova članica te organizacije. Pohvalila se je, da je bila mlada in ambiciozna, pozabila ni niti na vlogo žrtve. Bojda je obdržala celo namizno papirnato kartico s svojim imenom. "To je bil le dokaz, da sem tam, dokaz, da pripadam, ker v resnici nisem bila prepričana, da pripadam," je dejala.

Profimedia

Teme o Meghan so se nato kar vrstile. Njeno materinsko življenje, njeno življenje po megxitu, njen uspeh ... Spregovorila je o "izkušnji, ki ji je spremenila življenje", ko je postala mati, kako "dramatično" se je spremenilo njeno življenje in o začetkih njenega uspeha.

Ko so jo vprašali, kako je postala uspešna, je Meghan odgovorila: "Nekoč sem bila samo dekle iz serije Nepremagljivi dvojec." Potem pa so jo "povabili, da sedi za mizo z močnimi politiki, premierji, filantropi in aktivisti".

Profimedia

Občasno se je zdelo, da je celo princu Harryju nerodno ob njenem egocentričnem govoru. Phil Dampier, pisec, ki se ukvarja s kraljevo družino, je njen nastop opisal kot sramoten in zmeden. Neprijeten trenutek sta Harry in Meghan doživela tudi ob prihodu v Manchaster, kjer so ju protestniki "pozdravili" z žvižgi in transparenti "Fake Royals", zlagana plemiča torej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta