Hrvati besni: Vstopnina za turistično destinacijo, ki jo imajo radi tudi Slovenci, še nikoli tako visoka

A.L.
05.03.2020 16:07

Številni razočarani turisti so se že oglasili na Facebooku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Visoke temperature na turistične točke pri nas in v sosednjih državah že privabljajo turiste, četudi se prava turistična sezona začne šele čez nekaj mesecev. Kot kaže, bodo vsi tisti, ki si bodo letos med prvim junijem in koncem septembra želeli ogledati Plitviška jezera, morali seči precej globoko v žep. Posodobljen cenik kaže, da boste morali za ogled jezer odšteti 40 evrov na osebo. V kolikor boste turistično destinacijo, priljubljeno tudi med slovenskimi turisti, obiskali po četrti uri popoldne, boste za vstopnico odšteli 13 evrov manj. Hrvaški Index poroča, da je vstopnina višja kot kadarkoli prej. Če si, denimo, dve odrasli osebi skupaj z otrokoma zaželita dan preživeti v tem hrvaškem biseru, bosta za to odšteli okoli 112 evrov. 
Številni razočarani turisti so se že oglasili na Facebook strani narodnega parka Plitviška jezera. "V času glavne sezone je tam največja gneča, zato vsem svetujem, da Plitviška jezera obiščejo pred ali po glavni sezoni, ko je tudi cena bistveno nižja," je zapisala ena od uporabnic družbenega omrežja, ki se ji 40 evrov na osebo zdi močno pretirana cena. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta