Na seznam najbolj precenjenih turističnih znamenitosti na svetu uvrščena tudi slovenska. Kaj tujcev ni navdušilo?

A.L.
21.04.2022 09:53

Na seznamu je tudi hrvaška znamenitost, pa bosanska, srbska ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Portal SavingSpot je preučil ocene na TripAdvisorju in sestavil seznam najbolj precenjenih turističnih znamenitosti na svetu. Na seznamu je tudi ena znamenitost na Hrvaškem. Gre za žičnico v Dubrovniku, za katero morajo obiskovalci plačati 200 kun ali nekaj več kot 26 evrov na osebo za povratno vozovnico. To se tistim, ki so atrakcijo ocenili, zdi občutno preveč.

Na seznamu precenjenih destinacij se je znašla tudi Postojnska jama, ki marsikoga ni navdušila, pa Muzej Nikole Tesle v Srbiji in Galerija 11.07.95 v Bosni in Hercegovini.

Igor Napast

A nobena od teh znamenitosti ne zaseda vrha lestvice. Na prvo mesto med znamenitostmi, ki po mnenju obiskovalcev ne ponujajo najboljše vrednosti za denar, ki ga je treba zanje nameniti, je tura po studiih, kjer so snemali Harry Potterja v Londonu. Kar 8283-krat so obiskovalci na TripAdvisorju zapisali, da je bil ogled "predrag". Začetna cena vstopnice za to turo je okoli 57 evrov. Drugo mesto je zasedel Legoland v Windsorju v Angliji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta