S kolesom od Ptuja do Ljutomera

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
09.01.2020 11:39

Hladni dnevi so kot nalašč za planiranje spomladanskih aktivnosti, čeprav nas tudi v zimskem letnem času sonce včasih tako greje, da smo se opogumimo za vožnjo s kolesom. Če morda iščete navdih, kam se naj odpravite naslednjič, vam bomo danes razkrili čudovito kolesarsko pot, ki vas bo popeljala od Ptuja do Ljutomera.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarji
Arhiv ZRS Bistra Ptuj

Kolesarjenje, ki vodi od Ptuja do Ljutomera, je v bistvu sestavljeno iz dveh poti. Prvi del je Dravska kolesarska pot, ki povezuje Ptuj in Ormož – to je v bistvu mednarodna kolesarska pot ob reki Dravi in se vije skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška). Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na Toblaškem polju (Toblach) v Italiji, nato se nadaljuje po Avstriji, prestopi mejo in nadaljuje po Slovenij ter skozi Ptuj in Ormož poteka naprej proti Hrvaški.

Panoramska fotografija Svetinj
Arhiv ZRS Bistra Ptuj, Ciril Ambrož
Zidanica Malek na Svetinjah
Arhiv ZRS Bistra Ptuj, Ciril Ambrož
  • Krožna kolesarska pot se začne in konča pri TIC – u Ormož v ormoškem gradu, kjer nas pot pelje DESNO mimo avtobusne postaje skozi ormoško obrtno cono v smeri Pušencev, kjer prečkamo železniško progo in takoj za tem v prvem križišču zavijemo LEVO ter se peljemo pod Humom v smeri Vinskega vrha.
  • Ob prihodu na glavno cesto zavijemo DESNO in se zelo kratek čas se peljemo po cesti Ormož – Miklavž pri Ormožu in nato zavijemo LEVO v smeri Vinski vrh ter Jeruzalem. Po vzpenjanju do vrha Jeruzalema, kjer je tudi počivališče s servisno točko in TIC ter gostinska ponudba se nato držimo LEVE ceste v smeri Svetinj.
  • Po slikoviti poti mimo znanih gostinskih ponudnikov in Svetinjske cerkve, kjer se nahaja drugo počivališče na parkirišču s servisno točko se pričnemo spuščati in pred tablo Mihalovci zavijemo LEVO po cesti navzdol, kjer se nato popeljemo po dolini po Malem Brebrovniku ponovno do ceste Ormož – Miklavž pri Ormožu, kjer zavijemo desno in kar hitro prečkamo cesto ter zavijemo LEVO v smeri Huma in nato po isti poti nazaj do Ormoškega gradu. V hostlu Ormož na Kerenčičevem trgu se prav tako nahaja počivališče in servisna točka za popravilo koles.
Zemljevid Ormož-Jeruzalem-Svetinje-Ormož
Prlekija
Ciril Ambrož
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.