(POGLED) Stonesi ali Pearl Jam pri nas, v Mariboru? (Ne)mogoče?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Letošnji festival Visit & Hear Maribor bo od 5. do 15. julija na obronke Pohorja pripeljal številna zvezdniška imena, največja med njimi pa bodo Robbie Williams, Barbra Streisand, Stevie Wonder, Florence + The Machine, The National in Celine Dion, ki bodo po pričakovanjih organizatorja pritegnila več kot 450.000 obiskovalcev.
Seveda vas z lokacijo in imenom festivala vlečem za nos, gre namreč za letošnji British Summer Time Festival, ki bo v londonskem Hyde Parku. Organizira ga, kot je praksa na tem področju, zasebna družba AEG Presents, ki vsako leto na mednarodnem trgu privabi na svoje dogodke več kot sto milijonov obiskovalcev in že vrsto let povečuje dobičke.
Županova želja, da se spremeni koncept Festivala Lent in se v mesto privabijo največje zvezde, je smela, hkrati pa vsebinsko posega v bistvo Lenta in namen javnih zavodov. Na tem mestu zatorej postavimo vprašanje: Zakaj pa zvezde res ne nastopijo v Mariboru ... lahko še posplošimo, v Sloveniji? Odgovorov je več. Osnovni pa je, da za to ni poslovnega interesa, saj bi se sicer na tem področju že veliko dogajalo po naravni poti, ki jo narekuje trg.

Ramiz Derlić, producent
Sašo Bizjak
Andrej Petelinšek
Arhiv Večera
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta