Da bo »pasja vročina« prijetna

K. C.
30.05.2023 14:40

Poletna vročina, še bolj pa sopara sta za naše pasje in mačje prijatelje veliko manj prijetni kot za nas. Naši štirinožci se ne potijo kot ljudje, zato se ob vročinskem valu ne morejo tako hladiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Naši štirinožci se ne potijo kot ljudje, zato se ob vročinskem valu ne morejo tako hladiti. Hitro se lahko pregrejejo in doživijo tako imenovani toplotni udar, ki je smrtno nevaren in zahteva takojšnjo pomoč veterinarja.

Stenska klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-AY

Arhiv proizvajalca

Tako kot v avtomobilu lahko tudi v stanovanju temperature hitro narastejo, zato moramo poskrbeti, da bo naš dom primerno ohlajen v najbolj vročih dneh leta. Klimatske naprave so preprosta rešitev, s katero boste preprečili pregrevanje svojega hišnega ljubljenčka in se izognili obisku veterinarja. Pogosto to pomeni, da mora naprava hladiti ves dan, tudi takrat, ko vas ni doma. MSZ-AY je najnovejši model v seriji stenskih klimatskih naprav pri Mitsubishi Electric, ki z najnovejšo tehnologijo zagotavlja idealno usmerjanje zračnega toka, neslišno delovanje in najvišjo energijsko učinkovitost. Vgrajen ima samočistilni način za preprečevanje plesni in neprijetnih vonjav ter filter Plasma Quad Plus, ki odstranjuje mikroskopsko majhne delce, celo viruse in bakterije.

Hladilna blazina ali postelja Arf Pet

Arhiv proizvajalca

Ameriška revija People je za najboljšo in najbolj priljubljeno hladilno blazino izbrala blazino podjetja Arf Pet, ki je primerna tudi za velike pse, saj je na voljo v različnih velikostih. Polnjena je s perlami iz hladilnega gela, ki se aktivirajo, ko zaznajo pritisk, torej takoj, ko se nanjo uleže vaš ljubljenček. Nepretrgoma lahko hladi kar tri ure, nato pa takoj po 15 minutah neuporabe spet postane najboljše poletno ležišče za vašega psa. Blazino lahko vzamete s seboj na potovanje ali izlet, za večjo mehkobo pa dodate odejo ali mehko blazino. Za pasme, ki še težje prenašajo vročino, je še primernejša hladilna postelja Arf Pet.

Termo steklenica za vodo PetFusion

Arhiv proizvajalca

Ko je spletna stran The Dog People izbirala med najboljšimi steklenicami za vodo, je na najvišje mesto postavila dvojno izolirano termo steklenico za vodo PetFusion, ki tekočine ohrani hladne vsaj osem ur. Nad dodatnim tulcem, ki omogoča preprosto hranjenje in pitje, bodo vaši kosmatinci še posebej navdušeni. Ne pozabite steklenice, ko se z ljubljenčkom odpravite na daljši sprehod, izlet, pohod ali na plažo!

 

 

 

Arhiv proizvajalca

Hladilni plašček za pse Hurtta

Hladilni plašček Hurtta je idealen za sprehode s psom celo v vročih poletnih dneh, nepogrešljiv bo za vse aktivne pse ali pasje razstave na prostem. Hladi hrbet in prsni koš psa, pri tem pa ga prav nič ne ovira. Plašček preprosto namočite v hladno vodo in ožemite. Ko bo voda izhlapevala, bo hladila najpomembnejše dele pasjega telesa in pomembne žile, da bo vročina takoj postala bolj sprejemljiva.

 

 

Arhiv proizvajalca

Hladilne pasje igrače All For Paws

Psi obožujejo igrače in igro, celo v vročini. Da se bo vaš živahni štirinožec vsaj malo ohladil, se z njim poigrajte s hladilnimi igračami, ki jih imajo tudi pri priznani znamki All For Paws. Ponudite mu ledeno gos ali žogo, ki ga bo hladila, ko bo ugriznil vanjo. Igračo namočite v vodo in ko se voda vpije, postavite v zamrzovalnik. Takoj ko zamrzne, jo že lahko uporabite za nekaj ur živahne hladne igre. Gel v notranjosti igrač je varen in nestrupen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.