Dihurji, ljubke in živahne zverinice

.
19.06.2024 11:46

Beli dihur je mesojeda zver, zelo živahna, igriva in nagajiva domača žival, ki lahko ob nepravilnem rokovanju tudi močno ugrizne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Čeprav večino dneva, skoraj 20 ur, prespi, je preostali čas v nenehnem gibanju, zato ga je treba vsak dan izpustiti iz kletke. Kot vsaka žival imajo tudi dihurji značilen vonj, vendar na njegovo intenzivnost vplivajo prehrana in nega pa tudi kastracija.

O teh ljubkih živalcah javnost že dobrih 15 let ozavešča Društvo ljubiteljev dihurjev Zverinice, neprofitna in nevladna organizacija. Ideja o društvu je zrasla, ker so dihurji postajali vse bolj priljubljeni ljubljenčki, spletna stran zverinice.com pa dolgo časa edini vir informacij o belih dihurjih v Sloveniji. Žal se je s priljubljenostjo povečalo tudi število dihurjev, ki so menjali lastnike drugega za drugim, saj jim novi lastniki niso bili kos in so kot pozabljena igrača končali zaprti v kletki. Da bi imeli čim bolj odgovoren odnos do živali, društvo Zverinice ozavešča javnost in prihodnje lastnike o potrebah dihurjev, izobražuje o pravilni oskrbi in ponuja pomoč lastnikom, kadar jo potrebujejo. Društvo ves čas intenzivno sodeluje s strokovno javnostjo, predvsem veterinarji, se izobražuje ter povezuje s sorodnimi organizacijami v Sloveniji in tujini.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.