Pes ni igrača

.
19.06.2024 11:47

Psi niso le naši prikupni sopotniki, so tudi bistre, hitro učljive in zveste živali, za katere moramo skrbeti odgovorno in predano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Potrebujejo ljubezen, oskrbo, ustrezno zaposlitev in socializacijo. Da pes ni igrača, ozaveščajo tudi v Zavodu Raziskovalni inštitut pes (ZRIP), neprofitni organizaciji, ki je usmerjena v izboljšanje dobrobiti psov, lastnikov, skrbnikov in vodnikov ter spodbujanje razumevanja in sprejemanja njihove vloge v družbi.

Skrb za zdravje in obiski veterinarja

Kot pri človeku je tudi za zdravje psa zelo pomembno, kako se prehranjuje, kdaj ima obroke in kako veliki so. Zdravje je odvisno od gibanja, torej od pravilnih in primerno aktivnih sprehodov s psom, svojemu štirinožcu pa moramo nameniti tudi dovolj počitka. Sproti moramo skrbeti za redno higieno, nego dlake, čiščenje zob in ušes, prirezovanje krempljev, jih zaščititi pred notranjimi in zunanjimi zajedavci ter zunanjimi vplivi. Predvsem pa so glavni redni obiski veterinarja, ki bo pregledal vašega ljubljenčka in odgovoril na vprašanja.

Tadej Regent

Pomoč na štirih nogah

Psi pomembno vplivajo tudi na duševno zdravje in čustveno blaginjo lastnika, ponujajo družbo in podporo osebam z duševnimi motnjami, zmanjšujejo stres ter izboljšujejo splošno kakovost življenja.

Pasji svet je zelo raznolik. Zelo pomembni za družbo so delovni psi, kot so reševalni psi, policijski in vojaški psi, za posameznika pa psi vodniki ali psi pomočniki. To so psi s posebnim znanjem in licenco, do katerih se moramo primerno vesti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.