23-letnik na prehodu spregledal peško, ta je huje poškodovana

A.L.
10.10.2018 14:48

Policisti PP Idrija bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in ugotovljene teže telesnih poškodb zoper 23-letnega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pixabay

Včeraj zvečer se je v Idriji zgodila prometna nesreča v  kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana. Policisti Policijske postaje Idrija so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 23–letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti skozi omenjeno naselje iz Idrije proti Godoviču.
Ko je voznik pripeljal v križišče Triglavsko ulico,  kjer je cestni promet v križišču urejen s semaforjem, je z vozilom najprej zapeljal na prometni pas za zavijanje levo, v nadaljevanju pa pri zeleni luči na semaforju zavil levo proti Triglavski ulici. Ko je voznik avtomobila pripeljal do prehoda za pešce, je z njegove desne strani čez prehod za pešce vozišče prečkala 66-letna peška.
Mlajši voznik omenjene peške ni opazil pravočasno oziroma ji ni dal prednosti in jo zadel s sprednjim desnim delom avtomobila, zaradi česar je padla po vozišču. Po nesreči so predvidoma huje telesno poškodovani peški reševalci nujne medicinske pomoči  zdravstvenega doma Idrija nudili zdravniško oskrbo, kasneje pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.
V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe. Policisti PP Idrija bodo na podlagi vseh ugotovljenih  dejstev in ugotovljene teže telesnih poškodb zoper 23-letnega povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta