AJM kot sinonim za inovativni svet stavbnega pohištva

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.12.2023 11:43

Okno Zero Sash by AJM prejelo ugledno mednarodno nagrado

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plavajoče okno Zero Sash by AJM
Jernej Lasbaher

Slovensko podjetje AJM okna-vrata-senčila že več kot 30 let stopa v ospredje proizvodnje stavbnega pohištva. Podjetje z družinsko tradicijo svoj uspeh gradi na široki paleti izdelkov, ki so inovativni, tehnično dovršeni in trajnostno zasnovani. Letošnje koledarsko leto zaključujejo na enega izmed najlepših načinov, in sicer s prestižnim nazivom German Design Award Winner 2024.

Na prvi pogled se zdi, da na področju stavbnega pohištva ni veliko prostora za inovativno oblikovanje. Vendar pri AJM dokazujejo prav nasprotno. Njihova ekskluzivna linija Zero Sash, kamor spada tudi nagrajeno okno, je sinonim za sodobni okenski dizajn. Linija je v preteklosti že požela precej pozornosti, ker gre za ekskluzivne, nekatere patentirane rešitve, ki jih ni mogoče najti drugje. Naj poudarimo le vhodna vrata, ki so v celoti v videzu stekla, nevidne okvirje drsnih sten in kljuke, nameščene v steklo na krilu okna.  

Arhiv Naročnika

Poudarek na minimalizmu in čistih linijah, na občutku prostornosti in preprostosti

Naziv German Design Award Winner 2024 je prejelo t. i. Plavajoče okno iz omenjene linije Zero Sash. Gre za okno, vgrajeno v stekleno steno, ki daje občutek okna, plavajočega na stekleni površini. Zunanji izgled okna in steklene stene je izredno minimalističen. Gre za videz neprekinjene steklene površine med obema elementoma. Ločnica med oknom in stekleno steno je samo emajlirani črn rob krila okna. Krilo okna je namreč, kar je osnovna značilnost linije Zero Sash, v celoti stekleno. Na notranji strani steklena stena in Plavajoče okno ustvarjata občutek prostornosti in maksimalne povezanosti notranjega okolja z zunanjim svetom. Prav tako okno dosega tudi odlične rezultate energetske učinkovitosti in kot tako predstavlja most med oblikovanjem, tehnologijo in trajnostjo.  

Priznanje za vse

Plavajoče okno Zero Sash by AJM je nagrado prejelo v kategoriji »Excellent Product Design«. Iz podjetja ob tem sporočajo, da je »prestižna nemška nagrada German Design Award potrditev, da inovativnost podjetja ne pozna meja. Veseli nas, da se je Plavajoče okno izkazalo kot izjemno v oblikovanju in funkcionalnosti«. Dodajajo, da »to priznanje ni le za podjetje AJM, je za vse, ki se v industriji stavbnega pohištva trudijo delati kakovostno in zunaj okvirjev«. Prejeto priznanje razumejo tudi kot nadaljnjo zavezo k razvoju okenskih rešitev po najvišjih standardih.

German Design Award podeljuje German Design Council, ki je eden od vodilnih centrov za oblikovanje na svetu. Nagrado podeljujejo tistim projektom, ki predstavljajo pionirski napredek k svetovni oblikovalski krajini. Za podelitev nagrad je odgovorna neodvisna mednarodna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki, ki so predstavniki oblikovalske stroke na področju industrije in izobraževanja.
Plavajoče okno Zero Sash by AJM
Jernej Lasbaher

Prepoznana inovativnost

Pri AJM v svoje izdelke vpletajo tudi trajnost, saj se zavedajo, da je ta ključna za prihodnost. Njihovi energetsko učinkoviti izdelki prinašajo prihranek energije, s standardoma - kakovostnim ISO 9001 in okoljskim ISO 14001, pa k boljši prihodnosti prispevajo tudi s svojimi poslovnimi procesi. Prepričani so, da sodobno stavbno pohištvo ni le nujen in praktičen element objekta, pač pa tisti ključen element, ki definira karakter objekta in izboljšuje kakovost bivanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.