Anis Ličina ni več v priporu

05.10.2021 14:54
Na današnjem nadaljevanju sojenja domnevnim trgovcem z drogo je sodni senat, ki je za obtoženega Anisa Ličino v začetku septembra odredil pripor, ta ukrep odpravil
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoper Anisa Ličino je sodišče v začetku septembra odredilo pripor, da bi zagotovilo njegovo navzočnost na sojenju, danes pa mu ga je sodni senat odpravil. Foto: Tomaž SKALE/DNEVNIK
 
Tomaž SKALE/Dnevnik

Po samo nekaj dneh bivanja za rešetkami pripora je sodni senat na današnjem nadaljevanju sojenja, kjer na zatožni klopi sedijo domnevni člani hudodelske združbe, ki je na veliko prodajala drogo, njihov vodja pa naj bi bil 39-letni Aleš Zupančič iz Komende, odpravil pripor Anisu Ličini. Poročali smo, da je Ličina, zoper katerega je sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča v začetku septembra odredil pripor, da bi zagotovil njegovo navzočnost na sojenju, prejšnjo sredo sam prišel v ljubljanski pripor. Zaradi prenatrpanih celic v ljubljanskem priporu so ga premestili za rešetke celjskega zapora.

Zoper Ličino je bil odrejen pripor zato, ker je sodišče hotelo zagotoviti njegovo navzočnost na sojenjih, ki običajno poteka tudi do trikrat tedensko. Ličina je namreč že nekajkrat manjkal na obravnavi, tudi zaradi bolezni otroka, vendar je za svoje izostanke sodišču vedno dostavil dokaze. V začetku septembra je prišel na sojenje, a se po odmoru ni več vrnil, zato je sodni senat po posvetu sklenil, da se zanj odredi pripor zaradi nespoštovanja sodišča oziroma, da bi zagotovili njegovo navzočnost na sodišču. Na omenjen sklep sta se na višje sodišče pritožila z odvetnikom Milošem Zarićem, a s pritožbo nista uspela.

Na današnjem nadaljevanju sojenja domnevnim trgovcem z drogo, na katerega so Ličino pripeljali pravosodni policisti iz celjskega zapora, pa je sodni senat Ličini odpravil pripor. Njegov advokat Miloš Zarić je namreč sodišče prosil za odpravo pripora in sodni senat je temu ugodil. Zato se bo Ličina, ki se ga bremeni tudi tega, da je bil vodja nasilnih protestov 5. novembra lani v Ljubljani, v zvezi s čemer poteka sodna preiskava, znova branil s prostosti.

Tožilstvo mu pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja, Ličina pa je eden od 14 obtoženih v tej zadevi. Z Zupančičem ga je tožilstvo povezalo, ker je bil 3. decembra 2019 ustavljen v Nemčiji, pri pregledu avtomobila pa so policisti pri njem našli skoraj 90 tisoč evrov in jih zasegli. Denar, za katerega tožilka Tamara Gregorčič meni, da izvira iz trgovine z drogo, so mu nemški organi lani vrnili, ker je dokazal, da izvira iz družinskega podjetja, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. Na današnjem sojenju je sodni senat zaslišal eno pričo, sojenje pa se z zaslišanjem prič nadaljuje prihodnji teden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta