(AVDIO) Podkast Večer v živo z Dejanom Jaričem: "Pomembna je usklajenost misli, besed in dejanj"

Maja Furman Maja Furman
13.10.2022 11:30

S holističnim zdravnikom, Dejanom Jaričem, smo se pogovarjali o tem, zakaj je pomembno, da k zdravju pristopamo celostno in kaj to pomeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Dejan Jarič nam je zaupal, da zdravje izhaja iz usklajenosti uma in srca in kako tako usklajenost vzpostavimo. Preverili smo modrost, ki pravi, da je zdrav duh v zdravem telesu.

Pogovoru lahko prisluhnite na povezavi TUKAJ.

Ste holistični zdravnik. Pravite, da je k zdravju treba pristopati celostno. Kaj to pomeni?

"Poudarjam, da je treba, kar se zdravja tiče, delovati celostno in ne zgolj na fizičnem nivoju. V osnovi smo ljudje namreč duhovna bitja, ki imamo vsa telesa, se pravi fizično, eterično, čustveno, mentalno, karmično in duhovno. Na vseh telesih lahko pride do raznih blokad, katerih se je treba lotevati na celosten način. S takim pristopom pomagamo posamezniku, da pride v harmonijo s samim sabo."

Sicer ste zdravnik klasične medicine. V nekem momentu ste spoznali, da vam tovrstno znanje ni dovolj, odločili ste se, da ga boste nadgradili.

"Res je. Omeniti moram lastno izkušnjo, iz katere izhajam, ko gre za moje delo in raziskovanje. V gimnaziji sem se srečeval z močnimi depresijami. Bilo je zelo hudo, spal nisem tudi po pol leta. Priznam, da sem zelo trpel. Takrat mi klasična medicina ni znala pomagati. Imel sem hude tenzijske glavobole in kronični gastritis. Čustva sem tlačil vase, bil sem priden in ubogljiv najstnik, lahko bi rekel, da sem bil vzoren v vseh pogledih. V šoli sem imel petice in sploh sem bil tak, da sem rad vsem ugajal. Zaradi vseh teh programov, sem bil nesrečen in nisem živel sebe, kot se reče. Takrat mi je zelo pomagala transcendentalna meditacija, z njeno pomočjo sem se iz najtežjega obdobja spravil na naraven način. Začel sem se poglabljati v alternativne veje medicine, spoznavati različne pristope k zdravju … Z delom na sebi sem nadaljeval s pomočjo psihoterapije, na tem področju sem se tudi dodatno izobraževal. Ves ta čas sem spoznaval, da smo ljudje kompleksna bitja, imamo več ravni, zato je ukvarjanje izključno s fizičnim telesom, s čimer se pretežno ukvarja klasična medicina, premalo. Seveda je tudi to nujno potrebno, rabimo to medicino, predvsem za nujna stanja. Vendar se mi zdi, da je potrebno medicinska znanja in pristope zdravljenja v sodobnem času nujno nadgraditi s celostnimi prijemi, ki bodo delovali predvsem na naše nezavedno. S takimi pristopi se sam, v svojih individualnih terapijah ukvarjam že 14 let."

Kaj konkretno to pomeni?

"Ljudem pomagam reprogramirati njihov nezavedni um. Dandanes že vsi vemo, kar je dokazal tudi dr. Bruce Lipton, da naše življenje kreira 95 odstotkov naših nezavednih prepričanj, kar vpliva tudi na naš epigenom, vpliva na bolezni in na stanje vseh naših, prej naštetih, teles. Z vsako mislijo, ki jo mislimo, namreč utišamo ali aktiviramo posamezne gene."

Z dr. Bruceom Liptonom, ki je nekakšen pionir nove znanosti, kar se epigenetike tiče, sta se tudi osebno spoznala?

"Tako je, srečal sem ga leta 2019 v Zagrebu. Takrat sem ga tudi vprašal, kaj bi mi svetoval kot zdravniku, ki je med svojimi kolegi v Sloveniji doživljal razna podtikanja uradne stroke, ki ni razumela, kaj počnem? Odgovoril mi je, naj se s tem ne obremenjujem in naj grem svojo pot in pomagam ljudem."

Več vsebine vas čaka v podkastu Večer v živo.

Pogovor je vodila Maja Furman. Spremljajte dogodke Večer v živo na spletni strani www.vecer.com/vzivo.

Pogovoru lahko prisluhnite na povezavi TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta