Bike park Pohorje končno z dovoljenji za vse proge

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
19.09.2017 12:14
Naravovarstveno soglasje je končno pod streho. Ta konec tedna bo Marprom odprl drugo, črno progo World cup, a sprva le za tekmovalce finala slovenskega pokala v downhillu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekstremni koesarji so odprtje vseh treh prog težko pričakovali, saj samo ena proga ni dovolj velik izziv.
Sašo Bizjak

Črna proga že ta vikend

"Sprva bo proga na voljo le za udeležence omenjenega pokala, potem pa tudi za ostale kolesarje,"
"Od skorajšnjega odprtja proge World cup si obetamo povečanje obiska v bike parku. Ureditev vseh prog bo tudi podlaga za njegovo ponovno vključitev v sistem Gravity card, kar je eden od naših glavnih ciljev,"
Bernard Majhenič
Andrej Fištravec
"Javno podjetje Marprom bo lahko sedaj pristopilo k trženju celovite ponudbe prog, ki se po mnenju poznavalcev uvrščajo med najprivlačnejše v tem delu Evrope. Dodatna prednost našega kolesarskega parka pa je tudi neposredna bližina mesta in njegove ponudbe."


Pričakujejo več kot sto tekmovalcev

Upoštevaje lastnosti proge World cup, ki ponuja skupek tehnično zelo različnih sekcij in velikih skokov, lahko udeležencem obljubimo atraktivno kolesarsko doživetje na Pohorju. Tekmovalna proga, ki smo jo pripravili, je dolga 2125 metrov in ima približno 22-odstotni povprečni naklon, višinska razlika med startom pri koči Luka in ciljem pri spodnji postaji gondole pa znaša 465 metrov,"
Iztok Kvas
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta