Bosanski natakar je razkril, kako je delati na hrvaški obali: V stanovanju je z dvema fantoma, takšen pa je zaslužek

D.Ži
05.07.2024 10:06

Andrej je izračunal, da si je doslej zaradi nadur zaslužil že eno dodatno plačo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Ljudje so prijazni, pridejo pojest, popijejo in odidejo," pravi Andrej. 
Profimedia

Andrej K. je natakar iz Banje Luke, ki je v začetku maja začel delati za šankom restavracije v Istri in trdi, da so pogoji za delo veliko boljši kot v mestu, iz katerega prihaja. Prijavljen je od prvega delovnega dne, njegova plača znaša 1100 evrov, a vanjo niso vštete napitnine, poleg tega pa ne plačuje ne bivanja ne hrane.

"V stanovanju sem z dvema fantoma, vsak ima svojo sobo in popolno zasebnost. Tega ne plačujemo. Glede na to, da delam v restavraciji, lahko jem, kar hočem in kadar hočem," je povedal za portal srpska.info.

Prijavljen je od prvega delovnega dne, njegova plača znaša 1100 evrov. 
Profimedia

Dela šest dni na teden, izmene trajajo 8 ur, nadure so plačane po dogovoru s šefom. Andrej je izračunal, da si je doslej zaradi nadur zaslužil že eno dodatno plačo.

"Včasih delam dvakrat zjutraj, od 7. do 11. ure, potem pa še zvečer. Ta vmesni čas je moj čas, ki ga zdaj izkoristim za kopanje," je razkril in priznal, da rad dela v nočni izmeni, saj ta omogoča, da lahko naslednji dan dlje spi.

"Ni do jutra, tako kot v nekaterih lokalih pri nas. Ljudje so prijazni, pridejo pojest, popijejo in odidejo," je pojasnil in dodal, da je pred kratkim moral domov zaradi osebnih obveznosti in da je dobil dva dni dopusta brez težav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta