Brat in sestra sta se po šestih mesecih vrnila v areno groze

A.L.
23.11.2017 17:04

Brat in sestra sta bila na koncertu Ariane Grande, na katerem je zaradi terorističnega napada umrlo 23 ljudi. Vrnitev na kraj napada je bila težka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po terorističnem napadu na koncertu Ariane Grande je bilo 23 mrtvih in več kot 500 ranjenih.
EPA

Letos maja je svet pretresel teroristični napad v manchestrski Areni, ko je ob koncu koncerta priljubljene pevke Ariane Grande eksplodirala bomba. 23 mrtvih, več kot 500 poškodovanih. 18-letni Max Trobe in njegova 10-letna sestra sta bila tistega večera med množico, željno zabave.
Po šestih mesecih sta se brat in sestra vrnila v Manchester Areno. Tam sta se udeležila koncerta priljubljene skupine Little Mix in premagala strah, ki ju je pestil v zadnjih mesecih. 18-letnik je na Twitterju delil fotografijo, ob katero je zapisal: "Nocoj sem v Manchester Areno pripeljal svojo sestro. To je prvič po koncertu Ariane Grande. Koncert skupine Little Mix je bil čudovit, slabe spomine so zamenjali čudoviti."
{twitter}https://twitter.com/Max_Trobe/status/933110650192257025{/twitter}
S tem je med uporabniki naletel na nepričakovan odziv. Ljudje so njuno zgodbo množično delili in ju spodbujali.

Sestrin predlog ju je rešil

Za časnik The Independent je Trobe pojasnil, da sta se na majskem koncertu s sestro znašla v panični množici po tem, ko je Salman Abedi izvedel bombni napad. Tisto noč je sestri predlagal, da se odpravita proti vhodu in med prvimi zapustita koncert. Ta pa ga je prepričala, da koncert poslušata do konca in ostaneta na svojih mestih, za kar ji je danes hvaležen. "Po koncu koncerta sem staršem sporočil, da je koncert končan in odhajava. V tistem je ekslopdirala bomba."

Za časnik The Independent je Trobe pojasnil, da sta se na majskem koncertu s sestro znašla v panični množici.
Reuters

Po šestih mesecih je strah premagan

Šest mesecev je trajalo, da sta se opogumila in ponovno obiskala kraj groze. "Ljudje so mi govorili, naj grem na koncert le, če si to zares želim. Bilo me je strah, a danes sem vesel, da sem to storil. Tako Ariana kot Little Mix so odlične izvajalke. Sem njihov velik oboževalec, prav takšen, kot moja 10-letna sestra."

Max Trobe stanje po napadu opisuje kot kaotično.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta