"Čez sto let bom samo prah in mah, pesem pa me bo preživela"

Saša Britovšek Saša Britovšek
05.03.2018 06:08
Domača glasbena zasedba Flirrt je pred kratkim praznovala dvajseti rojstni dan in ob tej priložnosti izdala drugi del novega albuma z dramatičnim naslovm Jekyll & Hyde. Zakaj med poslušalce pošiljajo ploščo, ki z naslovom namiguje na dve plati zgodbe, smo se pogovarjali z ustanovnim članom Rokom Lunačkom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Tacol
Beremo, da je nastajanje Jekyll & Hyde trajalo precej dolgo, album ste napovedali pred tremi leti. Kako bi kot avtor večine skladb opisali čas, ki je pretekel?
Menda imate na tej drugi plošči celo svojo najljubšo skladbo.
Ste eden od tistih glasbenikov, ki stavi na zgodbo v pesmi. Kakšne zgodbe vas inspirirajo?
V pesmi Velika budala ste k sodelovanju povabili Orleke. Kako se je to zgodilo in kako se v muziki prepletajo Orleki in Flirrt?
Kako na glasbene začetke gledate danes, na album Frizerski salon, na prvo uspešnico Jutranji striptiz? In na tiste čase?
Iz prve zasedbe ste danes tukaj samo še vi, člani so se menjevali, nekaj let band tudi ni deloval. Kaj vas je spodbudilo, da ste se pobrali, ponovno zagnali skupino?
Pa naprej? Kaj si Flirrt želi v prihodnje?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta