Divje: Riblja čorba pelje mariborske upokojence v Stožice

Denis Živčec Denis Živčec
06.10.2017 10:07

Riblja čorba vrača povabilo. Na koncertu ob 40. obletnici skupine bo v Stožicah nastopil zbor Doma Danice Vogrinec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako divje je bilo maja pred Danico
Andrej Petelinšek

Če se je prvič kdo še čudil, kako gresta skupaj dom upokojencev in rokenrol, se danes ne čudi več. Vsaj ne v Mariboru, kjer so v  Domu Danice Vogrinec maja organizirali prireditev DANica, ki jo  prirejajo že od leta 2010. Namen prireditve je vzpodbujanje sožitja med generacijami in utrjevanje medgeneracijske solidarnosti. Sporočiti želijo, da je staranje za družbo izziv, ker prinaša življenju in delu nove kvalitete, ki jih preteklost ne pozna. Želijo si, da bi se spremenil odnos do starosti in da bi nanjo gledali kot na obdobje življenjske stabilnosti, duhovnih vrednot in poglobljenih medosebnih odnosov.
 
Letos je 19. maja na DANici nastopila tudi legendarna skupina Riblja Čorba. Člani skupine z Boro Đorđevićem na čelu so bili navdušeni nad 5000 glavo množico, ki jih je sprejela v ne ravno tipičnem okolju za takšne koncerte – v domu upokojencev. Še bolj pa so bili navdušeni nad pevskim zborom stanovalcev, katerih povprečna starost je 83 let. Z njimi so neutrudno prepevali najbolj udarne rokerske komade.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta