Do hitrejše in kvalitetnejše povezave s spletom preko omrežja RUNE

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.07.2024 00:00

V sklopu projekta RUNE na območju mestne občine Maribor poteka gradnja širokopasovnega optičnega omrežja, ki uporabnikom omogoča dostop do hitrejše, kvalitetnejše in zanesljivejše povezave z internetom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Kvalitetna povezava z internetom je danes nepogrešljiv del vsakdana, česar se zavedajo tudi v podjetju RUNE Enia, ki v okviru projekta RUNE gradi ultrahitro širokopasovno infrastrukturo na podeželskih območjih Slovenije. Del projekta je tudi Mestna občina Maribor, v kateri dela trenutno potekajo na območju naselij Zgornji Košaki in Meljski Hrib.

Da dela tečejo hitreje, skoraj istočasno teče gradnja omrežja med naselji (tako imenovano primarno omrežje) kot tudi omrežja do uporabnikov in uporabniških priključkov (tako imenovano sekundarno omrežje). Prvi uporabniki so že priključeni na omrežje, bo pa v občini v sklopu projekta skupno pokritih predvidoma 1600 naslovov.

Arhiv Naročnika

Optično omrežje RUNE uporabnikom omogoča dostop do internetne povezave s hitrostjo, večjo od 1 Gbps, in prinaša številne prednosti, kot je stabilna in zanesljiva internetna povezava, neobčutljivost na zunanje vplive, hiter prenos podatkov, več povezanih naprav in igranje iger brez motenj. Poudariti je potrebno da je optično omrežje RUNE, odprto širokopasovno omrežje OŠO, uporabnikom pa omogoča izbiro med operaterji internetnih storitev, Telekom Slovenije, A1, Telemach, ter  T2.

Vključenost naslova v projekt RUNE lahko preverite na spletni strani www.ruralnetwork.eu, kjer lahko priključek tudi naročite. Prav tako lahko priključek naročite preko trgovskih zastopnikov na terenu. 

Za več informacij o projektu RUNE in naročilu priključka se lahko obrnete na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8. in 12. uro po telefonu +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu.

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.