Drama in čustva: Pokal MasterChefa prvič v zgodovini ne potuje na Primorsko

D.Ži
21.06.2019 06:07

Neskončno naporno, napeto do zadnje sekunde in zelo čustveno. Peto sezono najbolj napetega kuharskega tekmovanja je osvojil dolenjski študent Anže Kuplenik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Bilo je napeto do skrajnih meja, izenačeno skoraj do samega konca, čeravno se je na trenutke zdelo, da je gledalcem povsem vseeno, kdo zmaga, saj sta se v finalu MasterChefa Slovenija spopadla dva izrazito simpatična kandidata, ki sta v zadnjih tednih navdušila s svojo predanostjo, učljivostjo in nadarjenostjo. Gospodinja in študent. Hkrati pa dobra prijatelja in zaveznika. Ona je, tik pred razglasitvijo ocenila, da bi bilo prav, če zmaga fant, ki si življenje še ustvarja, ona pa je ves bled v obraz stiskal pesti in upal, da bodo sodniki izgovorili njegovo ime.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2364339407113999{/facebookpost}
V velikem finalu pete sezene šova MasterChef Slovenija sta se pomerila dolenski študent Anže Kuplenik in predana primorska mama Sanja Sirk. "Za mano stoji ena vojska nevidnih žensk, ki se dan za dnem trudijo zagotoviti kosilo, zagotoviti čisto hišo, oprano, zlikano svoji družini. Brez plačila, samo iz ljubeznim," je dejala ona. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/885936558413969/{/facebookpost}
Prvi izziv za velika finalista je bil  predjed. Sestavine zanjo je nabral Bine. Sanja je  dobila lignje, Anže pa je v jed moral vključiti kapesante. Na voljo sta imela 50 minut, borila pa sta se za prvih 30 točk. Vsak sodnik je lahko tekmovalcu za eno jed namenil največ 10 točk. Po prvem krogu si je Sanja za  predjed prislužila 19, Anže pa 22 točk. Bilo je jasno, da prav velike razlike med njima tekom tekmovanja ne bo. Sledila je priprava glavne jedi, ki je bil povsem prepuščena njunemu okusu. Lahko sta pripravila kar koli in si v trgovini postregla po mili volji. Oba sta izbrala divjačino. Tukaj je izrazito navdušila Sanja.  Luka ji je ob njenem krožniku polaskal: "Zdaj mi gredo kocine pokonci. Nekaj neverjetnega." Karim ji je segel v roko, povedal ji je, da takšnega napredovanja v MasterChefu še ni bilo.Veselje je skalil Bine, ki je iz tega, da je Sanja korenčke obdelovala s plinskim gorilnikom, naredil celo dramo.  Anže si je v drugem krogu prislužil 23 točk, Sanja kar 27 in je prevzela vodstvo. Od Luke in Karima je prejela po 10 točk, od Bineta pa le 7. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2364323570448916{/facebookpost}
Kisla češnja na vrhu sezone je bila Karimova finalna sladica. Sanjo in Anžeta je čakalo 116 korakov priprave in receptura na desetih straneh, na voljo sta imela dve uri in pol. Bilo je zelo težko.  Sanja se je začela izgubljati v korakih, ni se mogla zbrati, zato je Luka z balkona poklical njenega moža, ki ji je dal nov zagon.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2364321150449158{/facebookpost}
Anže je med pripravo želel mir, zato je utišal navijače na balkonu. Oba tekmovalca sta bila že zelo utrujena, a sta se borila do konca. Bila sta zelo izenačena, zato so o končnem rezultatu odločali detajli. Oba sta naredila nekaj napak, a odločitev je bilo potrebno sprejeti.  Bine je Sanji namenil 8, Anžetu pa 9 točk, zato je bil rezultat izenačen. Luka je Sanji namenil 8 točk, Anžetu pa 9 točk, zato je slednji spet prevzel vodstvo. Anže je bil v tistem trenutku povsem bled in se je tresel. Sanja si je želela, da bi zmagal, saj si je to po njenih besedah resnično zaslužil.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2364306583783948{/facebookpost}
Karim je oceno podal zadnji, Sanji je namenil 7 točk, Anžetu pa 8 točk, s čimer je samo še potrdil tekmovalčevo prednost. Anže Kuplenik je postal peti in najmlajši slovenski MasterChef Slovenije. In prvič v zgodovini slovenskega Masterchefa je pokal šel na Dolenjsko.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2364291090452164{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta