Masterchef: Po seriji "prešvicane hrane" v finale tista, ki je to najmanj pričakovala

D.Ži
14.06.2019 09:30

Težko je, ko se morata za vstopnico v finale spopasti dva dobra prijatelja, a v napeti televizijski kuharski bitki ni milosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kakšen vzpon! V oddaji MasterChef so razglasili prvega finalista. Pravzaprav finalistko. In v najbolj vroč del napetega kuharskega tekmovanja se je uvrstila tista, ki je bila prepričana, da bo izpadla že na samem začetku sezone - Sanja Sirk. Domača kuharica, ki tekom sezone navdušuje s svojo iznajdljivostjo, kuharsko nadarjenostjo in učljivostjo, je ob koncu četrtkovega boja bila povsem iz sebe. Bitka je bila vse prej kot lahka. Štirje so se spopadli za finale, nič kaj jim življenje niso olajšale nenavadne kombinacije živil, skrite pod skrivnostnimi škatlami ‘mystery box’, kjer so morali pokazati, kako ustvarjalni so pod pritiskom, pri čemer je imel Bojan Bešter 20 minut prednosti iz prejšnje oddaje. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/461462427755880/{/facebookpost}
Najprej so morali čarati s sardelami, rozinami in govejim lojem. Na presenečenje sodniške trojice so navdušili vsi štirje tekmovalci. V naslednjem krogu so zato izločili kar dva. Da ji ne gre prav dobro od rok, je bilo nekako ves čas jasno Špeli, ki ni imela prav dobrega navdiha, kaj početi z govedino. Na koncu je izvedela, da je njen krožnik obetal veliko, a žal ni vztrajala, pa tudi čas jo je povozil, mlačen vtis je pustila tudi Bojanova pečenka na način Wellington. Sodniki so se zato odločili, da se bosta za mesto v finale borila Sanja in Anže. Sicer zaveznika in dobra prijatelja, kar je tekmovalni duh zagotovo nekoliko otežilo. Zadnja naloga je spominjala na Misijo: Nemogoče. Pripraviti sta morala sladico s suhimi jurčki in pastinakom. Oba sta imela dobro idejo, tudi izvedba se jima je zelo posrečila. Anže je navdušil z zelo sodobnim videzom svoje jedi, še bolj pa je presenetila Sanja s svojim receptom, ki se je sodnikom zdel kreativen in drzen, četudi s premalo okusa po pastinaku. V Anžetovem krožniku so pogrešali jurčke. Odločitev je bila vse prej kot lahka. Sledil je najbolj napet trenutek oddaje. Sodnik Luka Jezeršek je dejal: "Anže, lahko si ponosen nase, Sanja, ti pa lahko prekipevaš od ponosa! Si prva finalistka pete sezone MasterChef Slovenija!"
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/617585725422185/{/facebookpost}
Sanja je bila izrazito presenečena, Anže pa precej poparjen, čeravno svoji dragi sotekmovalki uspeh privošči. Naslednjič se bodo Anžetu, Bojanu in Špeli v boju za mesto drugega finalista pridružili pomočniki Maj JanežičTomaž Zevnik in Klemen Lampič. Občutili bodo pritisk, ki vlada v pravih restavracijah, še malo bolj jasno pa bo postalo, kdo še se bo spopadel v finalu.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/617585725422185/{/facebookpost}
Pa komentarji? Gledalci so na uradni Facebook strani oddaje Sanji očitno zelo naklonjeni. Objavljamo jih nelektorirane. "Čestitke Sanja. Drugi finalist - naj uspe Anžetu! Tako bo show dobil nazaj malček kvalitete, ki jo je izgubil v zadnjih dveh treh oddajah s prešvicano hrano!!!" je navdušena gledalka Irena. "Čestitke, upam da bo to uspelo tudi Anžetu, če pa že ne njemu pa raje vidim v finalu Špelo kot pa Bojana," komentira Maja. "Bravo sanja!! Sedaj pa Anže pošlje samo še ona dva zvišanca domov in gremo na zmago ne glede sanja ali Anže obema privoščim," piše Ana.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2359251657622774{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta