Nečloveški napori: Tekmovalec slovenskega MasterChefa izgubil zavest

D.Ži
20.06.2019 09:08

Zasedba v finalu je znana. Za veliko nagrado napetega kuharskega tekmovanja se bosta spopadla Sanja Sirk in Anže Kupelnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Bilo je tako napeto in naporno, da je bilo že kar malce preveč. Da še tako neustrašni borci ne prenesejo vsega, je postalo jasno, ko se je v predfinalni oddaji, kjer si je mesto v bitki za 50.000 evrov še bilo potrebno izboriti, dobesedno sesedel mlad tekmovalec MasterChefa Anže Kupelnik. Izgorelost ga je dohitela v polfinalu in za kratek čas je izgubil zavest. K sreči že takrat, ko je jed do konca pripravil. Stisnil je zobe in bilo vredno, saj se je uvrstil v finale, kjer ga čaka najbolj nepričakovana finalistka te sezone priljubljenega kuharskega šova, Primorka Sanja Sirk, sicer hotelska gospodinja, ki si od sodelovanja v oddaji sprva ni obetala kakšnega večjega uspeha. Odločitev o tem, ali bo pokal MasterChefa spet romal na Primorsko, bo padla nocoj ob 21.00 na Pop TV. Sodeč po napovedniku Anžetu ne bo vse šlo gladko od rok. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/2235119240083186/{/facebookpost}
Pred vrati finala sta ostala klena Štajerka Špela Golob in mizar Bojan Bešter, ki je s svojo ekstremno zagnanostjo in bojevitostjo tekom sezone marsikateremu gledalcu požrl kak živec. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/2235119240083186/{/facebookpost}
Naloga v polfinalu je bila zahtevna. Tekmovalci so morali na krožnikih ustvariti vizijo tega, kar bi stregli v svojih lastnih restavracijah, ki so jih za en večer tudi simpatično poimenovali. Gostje, osebni in poslovni prijatelji sodniške trojice so jedli pri Bojanovem Pr’tišlar, Špelinem Totem placu in Anžetovem Študent futru. Vsak je moral pripraviti devet glavnih jedi in sladic za osem gostov in sodnike, skupaj 18 krožnikov. Dobili pa so pomoč, pridružili so se jim Maj JanežičTomaž Zevnik in Klemen Lampič. Žreb je določil, da je Anže kuhal z Majem, Špela s Tomažem in Bojan s Klemnom. Za glavni jed so imeli na voljo 80 minut, nadaljnjih 40 za sladico. Kemija med dvojicami je bila zelo različna in zdelo se je, da si nekako najbolj na živce gresta Špela in Tomaž, ki s Špelinim vodenjem ni bil kompatibilen. Kasneje je krivdo prevzela nase. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/posts/2363602493854357{/facebookpost}
Špelini upi so se razvodeneli tik pred finalom. Povedala je, da je bila izkušnja nepozabna, a da ne zdrži več brez svojega sinka. Svoje novo poslanstvo je našla v kulinariki. Sodnikom se je Bojanova sladica zdela presladka. Da je videti kot Pariz, okus pa je kot Istanbul, smo slišali. Ob slovesu je Bojan obljubil, da bo unovčil svoje sanje. A vse to je zdaj že preteklost. Kdo bo osvojil glavno nagrado ter se vpisal v zgodovino slovenskega MasterChefa, bo znano že čez nekaj ur.
{facebookpost}https://www.facebook.com/masterchefslovenija/videos/318525659036135/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta