Drsališča v Mariboru in okolici: Največje bo v Rušah

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.11.2017 20:10

Jutrise odpre drsališče v Dupleku, v Rušah jim jo je zagodel sneg in bodo lahko drsali šele prihodnji teden, takrat bo prve drsalce sprejelo tudi drsališče v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priprava drsališča v Športnem parku v Rušah je v polnem teku. Največje odprto drsališče bo začelo delovati v naslednjem tednu.
Sašo Bizjak

Drsanje je ena bolj priljubljenih zimskih aktivnosti pa tudi prijetna popestritev božično-novoletnih prireditev v mestnih in vaških središčih. Prvi bodo drsali v Dupleku, saj bo tam drsališče zaživelo že jutri. Sneg je prekrižal načrte v Rušah, zato za ta konec tedna napovedane otvoritve novega drsališča še ne bo, Mariborčani pa bodo lahko začeli drsati na miklavža, 5. decembra.

Duplek drsa že četrto leto

Nabrušene drsalke pa že imajo v občini Duplek. Drsališče, ki je postavljeno na igrišču v Spodnjem Dupleku, je velikosti približno 200 kvadratnih metrov in se odpre nocoj ob 17. uri, ko je drsanje brezplačno. Drsališče bo ob delovnikih odprto med 15. in 20. uro, v soboto, nedeljo in med prazniki pa od 10. do 20. ure. "Naše drsališče, ki je postavljeno že četrto leto, je od letos v celoti pokrito, tako da nam ta prvi sneg ni škodil in vse poteka, kot je bilo načrtovano," pravi župan občine Mitja Horvat.

Naslednji teden Maribor in Ruše

Občina Ruše in javni zavod Center za mlade Ruše sta s skupnimi močmi letos postavila enega največjih zunanjih drsališč v regiji, saj bo merilo kar 800 kvadratnih metrov. Čeprav so načrtovali, da ga bodo odprli že nocoj, so otvoritev morali prestaviti. "Na drsališču moramo sanirati ledeno ploskev, saj jo je treba zaradi zapadle kombinacije snega in dežja v kritični fazi izdelave ledne osnove ponovno izgraditi. Tehnična ekipa že 36 ur neprestano dela in ta tempo bomo držali tudi naprej, dokler ne bo drsališče pripravljeno za obiskovalce," je zaplet pojasnil Tomi Prosnik, direktor zavoda Cezam.

Priprava drsališča v Športnem parku v Rušah je v polnem teku. Največje odprto drsališče bo začelo delovati v naslednjem tednu.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta