Eksplozija v Mariboru: Najemnik je prerezal plinsko cev

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
09.11.2018 12:26

Policija bo zaradi sredine eksplozije kazensko ovadila 52-letnega Anđelka K. Grozi mu deset let zapora, še vedno pa je v kritičnem stanju. Z domnevnim poskusom samomora je ogrozil življenja vseh v bloku in po prvih ocenah povzročil za pol milijona evrov škode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Polmilijonska škoda, 30 poškodovanih stanovanj in več kot 30 avtomobilov, dva lažje poškodovana stanovalca, 52-letni najemnik stanovanja, v katerem je eksplodiral plin, pa je še vedno v kritičnem stanju - to so posledice eksplozije, ki je v sredo odjeknila v tretjem nadstropju bloka v Ulici bratov Greifov 18 v Mariboru.

Igor Napast
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Z eksplozijo grozil že v avgustu

Policija je nazadnje na njegovem naslovu posredovala avgusta, ker je grozil, da bo vse vrgel v zrak.Takrat so ga policisti v spremstvu njegovih svojcev privedli v Univerzitetni klinični center v Mariboru, na oddelek psihiatrije. "V alkoholiziranem stanju je izražal suicidalne grožnje, zaradi česar je bil hospitaliziran v varovano enoto," je povedal Munda. Kdaj je 52-letnik odšel od tam, šef mariborskih kriminalistov ni vedel povedati, saj to ni v domeni policije, je pa dodal, da se je osumljeni v preteklosti že večkrat psihiatrično zdravil, tako hospitalno kot ambulantno.

Andrej Petelinšek

Otrok jo je skupil med reševanjem psa

Eksplozija je razdejala celoten blok. V njem je 32 stanovanj, poškodovani nista samo dve stanovanji. Od 30 stanovalcev, ki so bili v sredo ob 15.24 v bloku, sta lažje poškodbe po besedah Munde dobila dva. Sedemidvajsetletni moški iz drugega nadstropja, ki je zaradi lomljenja stekla utrpel vreznine po nosu in nogi in 11-letni otrok iz tretjega nadstropja. Otrok se je poškodoval med požrtvovalnim reševanjem psa izpod ruševin in utrpel odrgnine roke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta