Festival duševnega zdravja: V skrbi za duševno zdravje ljudi

Vsebino omogoča NIJZ Vsebino omogoča NIJZ
25.04.2024 16:00

Vabljeni na 2. Festival duševnega zdravja, ki bo potekal 15. maja 2024 od 10. do 18. ure pred stadionom Ljudski vrt v Mariboru. Namenjen je vsem, ki želijo izvedeti več o duševnem zdravju in kako ga krepiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek z lanskega festivala
Nijz

Duševno zdravje ni le odsotnost bolezni, ampak je ključni dejavnik za naše celostno dobro počutje. Omogoča nam, da se spopademo z izzivi, gradimo čvrste odnose in najdemo smisel v življenju. Duševno zdravje ni nespremenljivo in ni zgolj dobro ali slabo. Včasih se soočamo z duševnimi težavami in motnjami, ki vplivajo na naše počutje, razmišljanje in vedenje. Te težave so lahko blage ali hude in se lahko pojavijo občasno ali trajno. Da bi poudarili širši spekter duševnega zdravja, ki vključuje tudi pozitivne vidike, se včasih uporabljajo poimenovanja, kot so pozitivno duševno zdravje, duševno blagostanje ali duševna dobrobit. Poznamo številne tehnike in pristope, ki nam lahko pomagajo krepiti duševno blagostanje, preprečevati duševne težave oziroma jih lahko uporabimo, da pomagamo obvladati težave komu drugemu. Duševno zdravje je namreč odvisno od številnih okoliščin, med njimi nekaterih, na katere lahko vplivamo sami v vsakdanjem življenju, in drugih, kjer lahko imamo vpliv le s skupnim in usklajenim delovanjem.

Predavanja in delavnice

Na Festivalu duševnega zdravja želimo s predavanji in delavnicami na dostopen način prikazati raznovrstnost in pomembnost tem s področja duševnega zdravja. Na ta način želimo prispevati k bolj celostnemu dojemanju duševnega zdravja in posledično k celovitemu ukrepanju na tem področju. Odgovornost za duševno zdravje družbe je deljena – nosijo jo tako politični odločevalci in strokovnjaki s področja duševnega zdravja kakor tudi vsi drugi člani naše družbe.

Utrinek z lanskega festivala
Nijz

Ker je dogodek namenjen najširši javnosti, smo si pri organizaciji dogodka zadali nalogo, da predstavimo vsebine, ki so najbolj relevantne za vsakdanje življenje ljudi različnih starosti. To pomeni, da ponujamo predavanja o najbolj zanimivih temah kakor tudi delavnice, po katerih bodo udeleženci bogatejši za veščino ali spoznanje, ki bo pustilo realno sled v njihovem vsakdanu.

Predavanja brezplačna, potrebna prijava

QR-koda za prijavo

Festival bo prostor za odprto razpravo, učenje in druženje. Za udeležbo na predavanjih in delavnicah se je potrebno predhodno prijaviti na spletni strani https://nijz.si/nijz/festival-dusevnega-zdravja-2024/. Ob predavanjih in delavnicah pa se bodo predstavili organizacije in združenja s področja duševnega zdravja na več kot 50 stojnicah, na voljo bosta dva interaktivna kotička, kjer bodo skozi celoten dan potekale delavnice in druge aktivnosti, hkrati pa bo na glavnem odru izjemno zanimiv program okroglih miz. In vse te aktivnosti bodo na voljo brez predhodne prijave.

Vabimo vas, da se nam pridružite na Festivalu duševnega zdravja in naredite korak naprej k bolj srečnemu in zdravemu življenju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta