(FOTO) Kaj se dogaja? Sredi puščave se je pojavil nenavaden bleščeč monolit, policija odgovorov nima

D.Ži
19.06.2024 09:07

Po Romuniji, Utahu, Walesu in Wightu se je bleščeča struktura zdaj pojavila še sredi puščave v Nevadi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nenavaden predmet je nekatere spomnil na znanstveno-fantastične filme. 
Profimedia

Minuli konec tedna se je v puščavi v Nevadi pojavil skrivnostni monolit, ki je sprožil številna ugibanja o tem, kaj bi lahko bil in kdo je odgovoren za njegovo namestitev. Nenavadno strukturo je opazila lasvegaška policija med iskalno akcijo severno od doline Las Vegasa.

"Videli smo že veliko nenavadnih stvari, ampak poglejte tole! Kako je prišlo sem?" je policija objavila na družbenih omrežjih. V bližini vrha Gass Peak, pohodniškega območja v puščavi Nevada, so opazili visoko, pravokotno strukturo z zrcalnim odsevom, piše BBC.

Monolit je podoben drugim podobnim skrivnostnim predmetom, ki so se leta 2020 pojavili na več koncih sveta. Predmet spominja na tistega iz kultnega znanstvenofantastičnega Vesoljska odiseja režiserja Stanleyja Kubricka.

Pred približno štirimi leti so se podobni predmeti pojavili na različnih mestih, med drugim v ameriški puščavi Utah. Novembra 2020 je enega od njih opazil pilot helikopterja. Približno v istem času so enega našli v Romuniji, enega v Kaliforniji in na otoku Wight v Angliji.

Marca se je na vrhu hriba v Walesu pojavil še en monolit. Očividci pravijo, da je bila skulptura videti popolnoma ravna in gladka. Za zdaj ni znano, kdo postavlja te nenavadne predmete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta