(FOTO) Pravljična in skrita pred svetom: Za sončenje na morda najlepši sredozemski plaži se morate malo potruditi

D.Ži
07.07.2023 09:31

Ko ste tam, se vam zazdi, da na svetu ni nikogar drugega. Pa tudi malce utrujeni boste od dveh ur pešačenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nad plažo Calanque d'En Vau se dvigajo visoki klifi.
Profimedia

Calanque d'En-Vau je najlepša plaža v nacionalnem parku Calanque, ki se razprostira na približno 520 kvadratnih kilometrih v južni Franciji med Marseillom, Cassisom in La Ciotatom. Nekateri trdijo, da gre za eno najlepših plaž v Franciji, pa tudi v celotnem Sredozemlju.

Pogled na plažo Calanque d'en Vau spominja na skandinavske fjorde.
Profimedia

Je privlačna prodnata plaža, obdana z visokimi klifi in kristalno čistim morjem. Zaradi poglobljene lege je skrita pred radovednimi pogledi, marsikdo se na njej počuti kot popolnoma sam na svetu.

Profimedia

Do plaže lahko priplujete s čolnom ali pridete s kopnega - peš. Ne pozabite, da boste od Cassisa do plaže v povprečju potrebovali približno dve uri hitre hoje, od Port Miou pa eno uro manj, piše hrvaški portal PunKufer.

Profimedia

Pot v nasprotni smeri je nekoliko daljša zaradi plezanja po skalah, zato jo v času velike vročine julija in avgusta odsvetujejo. Poleg tega so bile poti do Calanque d'En-Vau zaradi možnosti požarov sredi poletja že večkrat zaprte za javnost. Vsekakor preverite, preden se odpravite na pot.

Profimedia

Plažo je svetu predstavil nepozabni film Fantomas iz leta 1964, ki je nekakšna francoska različica Jamesa Bonda. Prav na Calanque d'En-Vau so francoske oblasti v filmu iskale izmuzljivega Fantomasa.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta