(FOTO) Tragična smrt zaradi izziva na TikToku: 13-letnik se je predoziral s tabletami za alergijo

A.L.
19.04.2023 10:32

Po šestih dneh se je družina odločila, da ga odklopi z aparatov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na medmrežju se širi nov nevarni spletni izziv, ki je že terjal smrtno žrtev. V ameriški zvezni državi Ohio je zaradi predoziranja s tabletami za zdravljenje alergij umrl 13-letni deček. Njegovi starši so medijem povedali, da je sodeloval v viralnem izzivu na TikToku, v katerem najstniki zaužijejo večjo količino antihistaminikov, kar naj bi privedlo do halucinacij. 

Dečkov oče Justin Stevens je za tuje medije povedal, da je bil 13-letnik doma s prijatelji. Odločil se je, da sodeluje v izzivu, in je zato pogoltnil več tablet zdravila za alergije Benadryl, prijatelji pa so ga medtem snemali. Kmalu po zaužitju je deček doživel napad, prepeljali so ga v bolnišnico in ga priklopili na ventilator. Zdravniki so staršem povedali, da je sin možgansko mrtev, kar pomeni, da si nikoli več ne bi opomogel. "Rekli so, da ga lahko obdržijo na ventilatorju, da lahko tam leži, vendar nikoli več ne bo odprl oči, nikoli več ne bo dihal, se nasmehnil, hodil ali govoril," je dejal njegov oče.

Po šestih dneh se je družina odločila, da ga odklopi z aparatov.

Izziv, ki se širi po družbenem omrežju, najstnike spodbuja, da pogoltnejo od 12 do 14 tablet antihistaminika, kar naj bi privedlo do halucinacij. To je sicer šestkrat več od priporočene dnevne količine. Dečkova družina zdaj vse starše najstnikov opozarja, naj bodo pozorni, kaj njihovi otroci počnejo na družbenih omrežjih. Hkrati si prizadevajo, da bi pristojne institucije uvedle starostno omejitev za nakup zdravil, kot je Benadryl. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta