(VIDEO) Ženska razkrila, kaj se je zgodilo z njenim obrazom, ko je po 20 letih nehala uporabljati botoks

D.Ži
13.04.2023 10:29

Ko določenih mišic nekaj časa ne uporabljamo, se začnejo spreminjati, zato so občasni premori pomembni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Brenda Blay je medicinska sestra iz Kalifornije, ki že 20 let prejema injekcije botoksa, s svojimi sledilci na TikToku pa je delila, kaj se je zgodilo z njenim obrazom, potem ko ga je prenehala uporabljati.

"Ste se kdaj vprašali, kako je videti oseba, ki po 20 letih neha uporabljati botoks?" je vprašala sledilce in nato pokazala na svoje čelo. Dvignila je obrvi in ​​se namrščila, kar je razkrilo zelo slabo gibanje mišic med obrvmi in na vrhu obraza.

"Oktobra sem ga prenehala uporabljati, tako da ga skoraj ni več v meni, vendar opazite, da ni gibanja mišic, ker jih dolgo nisem uporabljala," je pojasnila in dodala: "Torej zdaj dejansko obnavljam svoje mišice."

@nursebblay What hapoend if you use Botox for 20 years?#wrinkles #botox #midlifewomen #fiftyplus #aging #50 #follow #fypage ♬ original sound - Nursebblay

Občasno si omisli premor

V videu, ki je zbral 888.000 ogledov, je medicinska sestra razkrila, da čuti gibanje, in gube so se počasi začele vračati, vendar ne v celoti.

"Ne skrbite. Le vzemite si premor," je svetovala in v komentarjih pojasnila, da si občasno vzame pavzo od injekcij botoksa, da "ohranim mišice aktivne" in "polnost" na čelu.

Profimedia

Atrofija mišic

Medicinska sestra je nato opisala obliko mišične atrofije, ki jo lahko povzročijo injekcije botoksa. Mišična atrofija je opredeljena kot "izguba ali redčenje mišične mase".

Newyorška dermatologinja Patricia Wexler je pojasnila, da lahko mišice atrofirajo zaradi "pomanjkanja uporabe", če botoks uporabljamo večkrat brez premora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta