(FOTO) Zgodba z neverjetnim koncem: Pred več kot 70 leti ga je v parku ugrabila ženska, zdaj so ga našli

A.L.
23.09.2024 17:45

Albino se je februarja 1951 s starejšim bratom igral v parku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o neverjetni zgodbi, ki je svoj zaključek dobila po več kot sedmih desetletjih. Moškega, ki je bil leta 1951 kot šestletnik ugrabljen med igro v kalifornijskem parku, so več kot 70 let kasneje našli s pomočjo DNK testa ter starih fotografij in časopisnih izrezkov.

Nečakinja Luisa Armanda Albina iz Oaklanda je namreč s pomočjo policije, FBI in pravosodnega ministrstva uspešno našla svojega strica, ki danes živi na vzhodni obali ZDA. Albino je upokojeni gasilec in veteran mornariške pehote, ki je služil v Vietnamu, je povedala njegova nečakinja, 63-letna Alida Alequin

Albino se je februarja 1951 s starejšim bratom igral v parku v West Oaklandu. Tam se je pojavila ženska, ki mu je obljubila, da mu bo kupila sladkarije. Namesto tega je šestletnika ugrabila in ga odpeljala na vzhodno obalo, kjer je končal v domu para, ki ga je vzgojil kot lastnega sina. Družina je desetletja iskala svojega sina, njegova mama je vse do smrti leta 2005 upala, da ga nekoč uspe najti.

Oaklandska policija je sporočila, da so prizadevanja njegove nečakinje igrala pomembno vlogo pri iskanju. Da je stric morda živ, je Alida Alequin posumila leta 2020, ko je iz zabave in radovednosti naredila spletni test DNK, ki je pokazal 22-odstotno ujemanje z moškim, ki živi na vzhodni obali. Takrat zaključka o tem, za koga gre, ni dobila, zato je letos poskusila znova. Med obiskom javne knjižnice v Oaklandu si je ogledale članke iz časopisa Tribune in opazila fotografijo svojega očeta in njegovega brata. Še isti dan je odšla na policijo, preiskovalci pa so se takrat strinjali, da bi lahko šlo za pomembno sled, zato so primer znova odprli.

Albina so naposled uspeli najti, vzorec DNK pa je pokazal tisto, kar so že nekaj časa sumili. Luis Armando Albino je s pomočjo FBI s člani svoje družine prišel v Oakland in se srečal s svojo sestro, nečakinjo in drugimi sorodniki. Znova se je srečal tudi s svojim bratom, ki je bil ob njem na dan izginotja. "Dolgo sta se objemala, nato pa sta se usedla in se samo pogovarjala," je čustveno snidenje opisala nečakinja. Brat je avgusta, kmalu po njunem srečanju, umrl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta