Hitra cesta se spet odmika, mladi protestirajo

Jasmina Detela Jasmina Detela
06.07.2018 13:02

Mladinska iniciativa za 3. razvojno opozarja, da začetek gradnje hitre ceste v 2019 ni več realen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Koroškem so pred dobrim letom organizirali protest za cesto, ga bodo ponovili?
Sašo Bizjak

Potem, ko je svet koroške regije v juniju na ministrstvo za infrastrukturo ter Dars poslal protestno pismo zaradi polletnega zamika pri načrtovani gradnji severnega dela tretje razvojne osi, so se včeraj še osebno srečali s predstavniki Darsa. Novice so vse prej kot vzpodbudne, gradnja hitre ceste na Koroško se ne bo začela v letu 2019.
Predstavniki Darsa na čelu z predsednikom uprave Tomažem Vidicem so jim povedali, da niso imeli vpliva na določitev časovnice v lani poleti podpisanem protokolu o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško in da so bili vseskozi mnenja, da so zastavljeni roki za izgradnjo hitre ceste nerealni. "Znova je bilo pojasnjeno, da je vložena ustavna presoja huda motnja pri nadaljevanju projekta na relaciji Šentrupert-Velenje," je povedal koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik, ki se je sestanka udeležil skupaj s prevaljskim županom Maticem Tasičem in velenjskim podžupanom Petrom Dermolom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta