Imate doma ta kovanec za 2 evra? Njegova vrednost je že več tisoč evrov, z leti bo le še bolj dragocen

A.L.
30.09.2024 09:12

Ko so kovance leta 2011 dali v obtok, je med njimi bilo precej takšnih, ki so imeli napako.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Le redki kovanci za dva evra so trenutno zelo priljubljeni, a prav posebni so tisti, ki so izdani v majhnih nakladah in ki zbiratelje pogosto stanejo pravo premoženje. Sem spada tudi redek poseben kovanec iz Kölna, ki dosega vrtoglave vrednosti. Posebni kovanec "Kölnska katedrala" je bil v Nemčiji izdan 30-milijonkrat, ni pa znano, koliko jih je trenutno še vedno v obtoku. 

Ko so kovance leta 2011 dali v obtok, je namreč med njimi bilo precej takšnih, ki so imeli napako, njihova vrednost pa se bo v prihodnjih letih močno povečala, poroča revija Fenix. Gre za kovanec, na katerem je Kölnska katedrala v zlatu. Posneta je bila z Roncalliplatza. Spodaj je z malimi črkami napisano "Severno Porenje-Vestfalija". Zlati motiv obdaja dvanajst zvezdic in letnica 2011 na dnu.

Omenjeni kovanci, na katerih motiv na sredini ni okrogel ali pa so na njih vidne praske, se zdaj na Ebayu prodajajo že za 2500 evrov. Kovanec iz leta 2011 bi lahko v naslednjih letih dosegel še višje vrednosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta