Istrabenz plini, lastniki Plinarne Maribor, prevzemajo v Celju in Mariboru

11.10.2021 11:43
Skupina Istrabenz plini je prevzela podjetje GTG plin iz Celja, podjetje na Hrvaškem ter mariborskega distributerja plinov Ardoks.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavniki Skupine Istrabenz plini na obisku v prevzetem celjskem podjetju GTG plin. 

Skupina Istrabenz plini, ki ima v lasti tudi Plinarno Maribor, je uspešno zaključila povezovanje s slovenskim podjetjem GTG plin iz Celja, istoimenskim podjetjem na Hrvaškem ter s podjetjem Ardoks iz Maribora.

GTG plin je distributer nemške plinske multinacionalke Linde za Slovenijo in Hrvaško. Je v lasti Aleksandra in Iztoka Govca (vsak imata po polovični delež), oba pa imata v lasti tudi po 47 odstotkov mariborske družbe Ardoks, preostalih šest odstotkov je v lasti zastopnika podjetja Ernesta Kranjca

"Povezovanje s podjetji GTG plin in Ardoks v Sloveniji in na Hrvaškem za nas pomeni velik korak, ki bo bistveno prispeval k nadaljnjemu razvoju Skupine Istrabenz plini. Zaključena transakcija nam vsem omogoča večjo stabilnost na trgu in priložnost za dolgoročno rast," je ob tem povedal Aldo Srabotič, generalni direktor Skupine Istrabenz plini.

Aldo Srabotič, generalni direktor Skupine Istrabenz plini: "Zaključena transakcija nam vsem omogoča večjo stabilnost na trgu in priložnost za dolgoročno rast."

Skupina Istrabenz plini oskrbuje odjemalce v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Distribuira tehnične pline, zemeljski plin in utekočinjen naftni plin. S podporo lastnika, italijanske Skupine SIAD, vlagajo v razvoj tehničnih plinov in učinkovitih energetskih rešitev. Skupina ima več kot 300 zaposlenih, lani pa je ustvarila 44 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je zadoščalo za 2,6 milijona evrov čistega dobička.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta