Italijanska restavracija, ki ne ponuja pice

Zora Štok Zora Štok
15.12.2017 18:18

Družina Cialdini v svoji restavraciji Bella Italia gostom ponuja kanček bogate italijanske kulinarične zakladnice in dokazuje, da pri tem pica sploh ni nujna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Salvatore Cialdini skrbi, da gostje spoznajo še kakšno drugo italijansko jed kot pico in lazanjo.
Andrej Petelinšek

Nekakšen kulinarični trikotnik se je zarisal na koncu Glavnega trga, kjer se začne živahna Poštna ulica in na drugem koncu žalostna Koroška cesta. Pogled z Glavnega trga namreč zaobjame Fudo, lokal morda najbližji filozofiji francoskih bistrojev, pa gostilno Maribor z njenimi lokalnimi posebnostmi, in se na koncu ustavi na začetku Koroške, pri napisu Bella Italia.
Že ime pove, kaj lahko pričakujemo za vrati. Italijansko kuhinjo seveda. A Salvatore Cialdini in njegova družina se tudi zelo znano in po vsem svetu popularno kuhinjo trudijo predstaviti nekoliko drugače. Za začetek na svoj meni niso uvrstili pic.

Maribor - ljubezen na prvi pogled

Italijanska restavracija brez pic? "Seveda, zakaj ne," pravi Salvatore Cialdini, lastnik restavracije. Po letu dni, kar je Bella Italia v Mariboru odprla svoja vrata, se sicer trudi reči tudi kakšno slovensko besedo, a mu še vedno gredo težko z jezika. Tako da pogovor poteka v kombinaciji angleščine, slovenščine in italijanščine. Kar je nekatere goste tudi malo zmotilo, a z zaposlitvijo natakarice Mariborčanke je tudi ta težava odpravljena.
In kako se je družina Cialdini sploh znašla v Mariboru? "Z ženo sva se na poti iz Budimpešte proti Italiji po naključju ustavila v Mariboru. Ljubezen na prvi pogled," pove Salvatore.

Maribor - Koroška cesta - Gostinstvo - Italijanska restavracija Bella Italia -
Andrej Petelinsek

Testenine in njoke pripravijo sami

In kako so zadovoljni dobro leto dni po odprtju restavracije? "Veliko bolje je kot na začetku. Maribor je v primerjavi z Ljubljano nekaj korakov nazaj, vidi se, da je Ljubljana središče vsega. A se tudi v Mariboru premika, in če smo tudi mi prispevali svoj delež k pestrosti kulinarične ponudbe, smo prispevali majhen korak naprej," povzame Salvatore.
Prostore, v kateri je restavracija, ima družina v najemu od mariborske škofije. Da Salvatore ne namerava zapustiti mesta, je pokazal tudi z nakupom enonadstropne stavbe na vogalu Poštne ulice in Glavnega trga, v pritličju katere je zdaj še Mercatorjeva trgovina. Kaj bo tam, se še ni odločil, "bomo dobro premislili, preden se lotimo prenove in damo hiši vsebino," je bil skrivnosten.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta